Frankfurt reisblogs

Frankfurt is vet

awesomemore was er (tot 19 mei 2008) Gepost op 25 jul 111 reacties

Frankfurt vet? Wel als het over eten gaat. Maar vet als in ‘helemaal de bomb!”? Niet echt als het over de gevolgen van echte bommen gaat. Maar wat is Frankfurt dan wel? Ik zou zeggen het Rotterdam van Duitsland. Geen Manhattan aan de Maas maar Mainhattan. Frankfurt heeft de Euro, Rotterdam heeft een haven, maar verder hebben beide plaatsen veel met elkaar gemeen. Zowel Eintracht Frankfurt als Feyenoord beleefden bijvoorbeeld een teleurstellend seizoen.

Frankfurt was een historisch gegroeide stad, maar net als in Rotterdam schreef de oorlog een nieuwe geschiedenis voor Frankfurt. De kraters die de bommen sloegen zijn gevuld met puin. En op het puin bouwde de Frankfurters wolkenkrabbers die op hun beurt gaten slaan. Niet in de grond, maar in de lucht.

De skyline van Frankfurt is imposant. Bijna Amerikaans met net als in de VS aan de randen van die wolkenkrabbers een rafelrandje. Veel seksshops en louche barretjes die nieuw licht werpen op de naam Frankfurter Worst.

Chillen gebeurt in de hoofdstad van de Euro op de bierschepen die schuimen op de Main en ’s avonds uitnodigend met hun lichtjes twinkelen. Aan de oevers van de Main is het prettig toeven. Duitsers snappen de meerwaarde van een rivieroever in een stad.

Architectuur is ook een aantrekkelijke kant van Frankfurt. Na historisch buurten bij het Goethe Haus, is het modern slenteren door de Frankfurter variant van de Rotterdamse Kop van Zuid, het Amsterdamse Java-eiland en het Maastrichte Wieck. De samenhang die in de Frankfurter binnenstad nog ontbreekt is op de oude industriële kades van Frankfurt gevonden.

Een Frankfurter avond in een lokaal restaurant kan uitlopen op een levensgevaarlijke ervaring wanneer je in opperste staat van assimilatie een schnitzel van het huis besteld. Met een beetje fantasie zie op de top van de vleesberg een sherpa staan.

Alles in Frankfurt is hoog en het lokale schnitzelgebergte met daarop eeuwige sneeuw in de vorm van kaas bewijst dat nog maar eens.

awesomemore Positie 52 (36055 p.) Lid sinds 06-04-2011 Foto's en tips: 1259 Blogs: 70 Fans: 12

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dynamisch dankzij de Euro
blogfoto nr. 2
Bijna Amerikaanse skyline
blogfoto nr. 3
Wat rest na de bommen van WOII
blogfoto nr. 4
Lokale specialiteit
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motor City Break
8 5
Gepost op 01 december
Verenigde Staten Wisconsin Illinois Michigan
Memories of Marseille
2 2
Gepost op 28 maart
Frankrijk Marseille
California Zephyr Dreaming
4 4
Gepost op 15 maart
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Schitterend geschreven; leest heerlijk weg al die info en vergelijkingen. Passende foto'erbij.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.