Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sony-Center in Berlijn

Berlijn,
Duitsland


De charme van Berlijn zit hem wat mij betreft in de combinatie van de rijke historie en de vooruitstrevende mentaliteit. Natuurlijk kun je niet om het verleden heen wanneer je de stad bezoekt, er zijn tal van interessante en indrukwekkende plekken om je te verdiepen in de Tweede Wereldoorlog. Maar daarnaast kijkt de stad ook vooruit en is er veel te ontdekken op het gebied van kunst, cultuur en architectuur.

Een toffe plek om te bezoeken is het Sony-Center aan het bekende verkeersknooppunt Potsdamer Platz. Dit is een sterk staaltje moderne architectuur met een fascinerende constructie. Met name het dak is opvallend; een waaiervormig tentdak van zeildoek. Het ontwerp symboliseert de heilige berg Fuji in Japan, wat goed te zien is wanneer je het gebouw van buitenaf bekijkt. Van binnenuit ziet het er surrealistisch uit, vooral 's avonds wanneer het in de verschillende kleuren belicht wordt. Ik heb een tijdje op mijn rug op een bankje midden op het forum gelegen, om te zien hoe het immense dak steeds van kleur veranderde. Op de foto zie je het dak overdag.

Er is overigens genoeg vermaak in het centrum, in de vorm van horeca-gelegenheden, bioscopen etc. Zeker een kijkje gaan nemen wanneer je in Berlijn bent!