Berlijn

broederkus

broederkus
Foto door : marjolijn
Niet heel origineel, deze foto, want deze mural van de broederkus van Honecker en Brezjnev is inmiddels wel bekend. Maar de situatie was wel aardig, de dame op de foto bleef hier heel lang staan om een selfie te maken, haar man vond dat het te lang duurde en dat ze andere fotografen hinderde en ging haar weghalen. Nog wat info over deze mural aan de East Side Gallery: Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opgedeeld in vier bezettingszones. De voormalige hoofdstad Berlijn werd verdeeld in vier sectoren. Omdat steeds meer Oost-Duitsers de Russische sector verlieten werd om de leegloop tegen te gaan in 1961 de Berlijnse Muur gebouwd. Het bekendste en langste (1316 meter) overgebleven fragment van de Muur staat langs de oever van Spree aan de Mühlenstraße in Friedrichshain, tussen het Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke. In 1990 werd het muurfragment door kunstenaars uit meerdere landen beschilderd en kreeg het de naam East Side Gallery.
0
3

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
17
Geplaatst op
06 Dec 2018
Land
Bestemming
Categorie
Bijzondere locatie
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "broederkus"

 • profile image comment

  Ik deel helemaal de mening van Rene, jammer dat mensen een selfie maken het belangrijkste lijken te vinden van hun bezoek..

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-12-06 16:01:15
 • profile image comment

  Bekend stukje. Toen ik er was stonden er overal bouwhekken voor. (bescherming van de murals was mij verteld)

  Door aticketto • geplaatst op 2018-12-06 13:37:11
 • profile image comment

  Inderdaad een zeer hinderlijk verschijnsel bij mooie dingen die je op reis wilt fotograferen. Vroeger stond iedere fotograaf een stuk van het object vandaan om het op de foto te krijgen en kon je gewoon naast de fotografen staan. Nu gaat het niet om de attractie maar om zichzelf. Veel mensen vinden zichzelf blijkbaar een attractie, geheel ten onrechte overigens. Maar goed, lang kan het soms duren en dus heeft de man op de foto helemaal gelijk!!!

  Door neretslok • geplaatst op 2018-12-06 13:35:09

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.