Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sprookjeskasteel Neuschwanstein

Beieren,
Duitsland


Er zijn van die plekken of bezienswaardigheden die je aantrekken en ongewild hoog op je bucketlist komen. Ik kan erg genieten van kastelen en sprookjes. Er is dan ook een kasteel die altijd heb willen bezoeken. Kasteel Neuschwanstein in Beieren tegen de Oostenrijkse grens aan. Gebouwd door een koning die geen koning wilde zijn Ludwig de 2e genaamd. Later krankzinnig verklaard. Het ontwerp is gemaakt door een decorbouwer binnen het theater. Dat is ook te merken aan de buitenkant mat kleine torentjes en kleine ornamenten. Walt Disney is hier geweest en heeft zich laten inspireren voor het kasteel van Doornroosje in de bekende parken.
De buitenkant is al bijzonder, binnen is het niet minder met enkele troonkamers en een nagemaakte druipgrot met drijvend zwaanbootje. Een echt sprookje.

Hou je van rust en onontdekt zoals de gemiddelde Columbis lezer. Dit is echt het tegenovergestelde. Hordes toeristen stromen hier naartoe om het te bewonderen. Hotels en restaurants rondom deze bezienswaardigheid. Lange rijen om iets te kunnen zien. Zo ook voor dit uitzicht vanaf de Marienbrug. Wil je naar binnen dan regel een kaartje vooraf dan scheelt in uren wachten. Al is de omgeving prachtig om in te wandelen.
Al met al was het zeker de halve dag waard om het te kunnen bewonderen.