Denemarken

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Denemarken image

De treinreis op weg naar Kopenhagen.

Denemarken
Europa
Giberski

De treinreis op weg naar Kopenhagen.

Op weg naar Kopenhagen,

Het is donderdagmiddag 14 oktober en mijn herfstvakantie is begonnen. Vrijdag vrij en dus kunnen we donderdag al op weg naar Kopenhagen. Half 7 staan we op het station van Leiden Lammeschans en even later zitten mijn vriendin en ik in de trein naar Utrecht. Omdat we geen tijd zouden hebben om te dineren hebben we die middag alvast twee broodjes bij de Subway gehaald. Feit is wel dat de saus al aardig zijn werk gedaan heeft en mijn kip nu dus wel heel erg teriyaki is.

Maar goed, we werken ze naar binnen en vanwege de lengte zijn we net op tijd klaar voor we Utrecht binnenrijden. Daar stappen we over op de CityNightLine naar Kopenhagen en zoeken in wagon 2020 naar bednummers 45 en 46. Vrijwel gelijk komt een Deense boer onze couchette binnen en tot aan Keulen lig ik meer onder de bank dan erop. Wat heb ik met die man gelachen. Zeker als in Dusseldorf een Duitser binnenkomt met fiets en helm en gelijk zijn bed/bank claimt.

Nou daar zitten wij nog even lekker, dus wacht maar even. Duitser boos, die fiets krijgen we dus ook niet meer terug. Jammer. Dan maar even een biertje halen. Wat!!! €3,50, mag het ietsje meer zijn? Is het met de hand gebrouwen ofzo? En het zit niet eens in een gouden glas. Ik weet het al weer, we gaan naar Scandinavië.

Op Keulen krijgen we er nog twee slapers bij. Een Duits/Deense Sjonnie en een New Yorkse Yankee. Maar ook daar moeten we erg om lachen, want alles is awesome. Zelfs mijn werk (voor de klas staan) vindt hij bijzonder interessant. Awesome! Ach, laten we ons een beetje aanpassen. Zodra we op de gang met hem staan te praten gooien we ook te pas en te onpas het awesome er doorheen.

Rond 12u begint de fietsduitser te mopperen dat hij echt wil slapen en dus, vooruit dan maar. Dan gaan we ook tukken.