Cyprus reisblogs

wat te doen in Cyprus

mweya bereidt zich voor Gepost op 28 okt 093 reacties

Volgend voorjaar ben ik van plan om naar het eiland Cyprus te gaan. Wie is er al eens op Cyprus geweest en kan mij de mooiste plekjes en excursies vertellen? Ook alle tips zijn welkom. Is er ook nog sprake van een gespannen sfeer of gevaar vanwege het "Cypriotisch en het Turks deel" van het eiland? Waar liggen de mooiste stranden, zijn dit zand of kiezel stranden? en is het de moeite waard om hier te snorkelen. Wie kan mij iets meer vertellen. Alvast hartelijk dank voor de informatie. Met vriendelijke groet, Mweya. Zit ik al aan de honderd woorden, nee? dan schrijf ik nog even verder, inmiddels denk ik dat ik er wel ben.

mweya Positie 1035 (123 p.) Lid sinds 27-01-2009 Foto's en tips: 61 Blogs: 3 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Is Tunesië "te doen" met kinderen?
0 4
Gepost op 14 april
Tunesië
buiten de geijkte bezienswaardigheden
0 4
Gepost op 28 mei
Malta

Reacties bij deze blog

nachtje

Door: nachtje • Geplaatst op

Ik ga half juni een erg kort tripje van drie volle dagen doen in Cyprus...vliegen op larnaca.
Hier al wat leuke tips gelezen maar ben nog op zoek naar leuk betaalbaar overnachtings adres en tips voor een mooie autoroute...
Ray

jkormeling

Door: jkormeling • Geplaatst op

Ik ben inmiddels net 1,5 week terug van een reis naar Cyrpus. Ik ben hier 8 dagen met SRC Cultuurvakanties geweest. Ik vond de reis veel van hetzelfde maar ik heb wel veel mooie dingen gezien. Op de site van SRC (Prachtig Cyprus) kun je hierdoor wel ideeën op doen als je er zelf heen gaat. Wat mij nog erg leuk lijkt om een keer te doen, is er gaan wandelen. Er loopt een Europees wandelpad over het eiland.

Er is zoals Alex zegt geen gevaar alleen vond ik het wel een gespannen sfeer als je bij de scheidingslijn bent. In het Noordelijke (Turkse) deel kun je ook gewoon met Euro's betalen en krijg je Euro's terug. Let wel op de juiste omrekenkoers tussen Turkse lires en Euro's. Helaas zijn er mensen die de koers 1 Turkse lire = 1 Euro hanteren terwijl dit ongeveer 1 Turkse lire = 0,50 Euro is.

Veel plezier op dit mooie eiland!

Door: • Geplaatst op

Absoluut geen gevaar. Je kunt zelfs gewoon vrij reizen van zuid naar noord. Mooiste stranden omgeving Aya Nappa, Protaras en Paralimni. (maar ook het warmste tot wel 45 graden in de zomer). Daar ook super snorkelen(prachtige vissen en super helder water met witte zandstranden). Tips: neem in de zomer niet te veel mee. Je kunt hier echt alles kopen(zelfs Calve pindakaas). Cyprus is wel iets duurder dan nederland, maar het valt allemaal wel mee als je een beetje uitkijkt. Bezienswaardigheden: Vele, maar Troodos gebergte en het noordelijke Turkse gedeeltje moet je gezien hebben. (Kijk in globus reisgids bijv.)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.