Sofia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Openbaar Vervoer voor een prikkie

Sofia,
Bulgarije


Op de foto een tram op de Leeuwenbrug.

Omdat wij in de avond zijn aangekomen hebben we vooraf een transfer via de acommodatie geregeld. Dat was slechts € 15.00. Gekozen voor gemak.
Met de taxi had dit maar € 10.00 gekost. Er zijn betrouwbare taxibedrijven: OK taxi en Yellow taxi.
En met de metro slechts 0,80 ct per persoon... maar ja, als je net in een nieuwe stad bent...

Maar de rest van de week hebben we flink gebruik gemaakt van de metro (2 lijnen), trams, bussen en trolleybussen. Er is een uitstekend netwerk van openbaar vervoer.
Je kunt kiezen uit toeristenkaart 3 dagen of 6 dagen. Wij kozen die voor 6 dagen: 22 Lev (11 euro).
De kaart kun je evt. weer laten bijladen. Handig als je vlucht met 2 dagen wordt uitgesteld! En daarmee dus wel naar het airport gereisd voor de terugreis.

Blijf je minder lang dan kun je ook 1 of 2 dagen kaarten kopen. Slechts 2 euro per dag. Je moet wel even investeren in de kaart; 0,50 ct.
Spraken een dame die met pensioen is. Zij betaald voor een maandkaart openbaar vervoer slechts 8 euro. Maar daar kom je als toerist niet aan.
Slechts 2 euro om een hele dag in het openbaar vervoer te zitten, je gaat je gewoon schuldig voelen. Metro is goed verzorgd. Sommige tramlijnen hebben al moderne trams. Maar er zijn ook nog meer nostalgische trams.

Toch ook nog wel paar keer gebruik gemaakt van taxi. Slechts een enkeling spreekt engels. Een ritje in het centrum is nog geen 4 euro. Keurig met een meter. Bijvoorbeeld als je snel naar huis wilt na avondje opera..