Brussel visum

Als je op reis gaat naar Brussel, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Brussel nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Brussel heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Brussel bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Brussel overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Brussel gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Brussel

Beste foto's & tips van Brussel

'331073' door Rsteeghs '331073' door Rsteeghs

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Haast

Rsteeghs

Toen ik onlangs in Brussel was heb ik geprobeerd de minder toeristische plekjes te bezoeken. Zo ben ik onder andere vanaf het centraal station richting de wijk de Marollen gelopen via kleine achterafstraatjes. Erg leuk en ik kwam mooie fotogenieke plekken tegen. Zoals deze straat. Het was een zijstraat van de weg waar ik op liep en mijn blik werd direct getrokken naar de geweldige beschilderde muur. Dat er ook nog een haastige zakenman aan kwam lopen was voor deze foto een bonus. Ik heb de foto bewerkt en alleen de muur in kleur gelaten om deze extra te benadrukken. Overigens is het maken van graffiti op gebouwen en andere zaken vaak een manier van de kunstenaar een booschap te verspreiden. Dat kan in tekst zijn maar ook in beeld. Misschien wilde de kunstenaar van de graffiti op deze muur zijn of haar gevoel van vrolijkheid laten zien!

'314413' door arny '314413' door arny

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Brussel, Grote Markt.

arny

Een regenachtige dag in Brussel nodigde niet echt uit tot het maken van veel foto's. Tegen de schemering begon de Grote Markt echter behoorlijk sprookjesachtig te worden. En ondanks de, wegens diverse pintjes, onvaste hand is deze panorama toch aardig gelukt.

'491607' door Rhodaxx '491607' door Rhodaxx

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Koninklijke serres...

Rhodaxx

Vandaag de koninklijke serres in Brussel van architect Alphonse Balat bezocht. Indrukwekkende architectuur en een mooie tuin maar de inrichting van de serres zijn behoorlijk tuttig, De Efteling doet het wat dit betreft beter! Waar : Kasteel van Laken, Koninklijke Parklaan - 1020 Brussel (Laken) [plan] Prijs : 2,50 euro, gratis onder 18 jaar Periode(s) : 17/04/2015 - 08/05/2015 Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Website organisator : http://www.monarchie.be

Laat kaart zien

Laatste Brussel artikelen

Hollands voor Brusselse kelners

In Brussel kun je binnenkort je drankje ook gewoon in het Nederlands bestellen, dankzij het Huis van het Nederlands, een Brussels taalinstituut. Kelners in deze stad worden vanaf nu gemotiveerd om minstens een paar basiszinnen in het Nederlands te kennen.

In Brussel kun je binnenkort je drankje ook gewoon in het Nederlands bestellen, dankzij het Huis van het Nederlands, een Brussels taalinstituut. Kelne...

VIDEO: Beroemde onderbroeken

Een museum vol ondergoed van beroemdheden. In het Brusselse Musée du Slip hebben ze er heel wat weten te verzamelen. Verscheidene muzikanten, artiesten en politici hebben hun ondergoed aan het museum gedoneerd. Eerder deze maand werd het museum geopend.

Een museum vol ondergoed van beroemdheden. In het Brusselse Musée du Slip hebben ze er heel wat weten te verzamelen. Verscheidene muzikanten, artieste...

Belgie - Un bon weekend á Bruxelles

Toprestaurants, wereldvermaarde kunsttempels, shops waar je van begint te watertanden en een nachtleven waar het Belgisch bier rijkelijk vloeit. En dat alles op een paar uurtjes rijden. Brussel is de ideale stad voor een korte citytrip die je nog lang zal heugen.

Toprestaurants, wereldvermaarde kunsttempels, shops waar je van begint te watertanden en een nachtleven waar het Belgisch bier rijkelijk vloeit. En da...