België

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

België image

België

België
Europa
Petra0212

Wandelen in het theater van de Ardennen.

Wandelen in het Theater van de Ardennen.

Lente in de Ardennen. Zo dicht bij huis. zo divers. Terwijl ik wandelde waande ik me even een deel van het publiek van dit Theater.
Het licht van de zon vormt de belichting van het toneel van de Ardense bossen. Honderden kleine bos anemonen vormen het corps de ballet. In het zacht briesje bewegen ze zich heen en weer, dansen een adagio op de tonen van de wind. Sommigen geheel geopend anderen nog in de knop. Het is HUN moment om te schitteren. Kleine groepjes wilde Narcissen en blauwe bloempjes duiken af en toe op met een solo. Gele vlinders fladderen ertussen door. De bomen zijn hun publiek, het zonlicht hun spotlicht. Jonge bomen buigen voor deze kleurenpracht, gebogen door de stormen van afgelopen winter blijven ze in deze positie op de hellingen van de vallei van de Lesse.

Rechtopstaande stammen, verstrengeld, kaal, wachten op hun aandeel van deze voorstellingsreeks.. Voorzichtig ontvouwt de styliste van moeder Natuur de bladeren van de bomen , om hun takken te gaan hullen in prachtige kostuums, in een gamma van groene kleuren. Binnenkort zal deze bladerpracht choreografieën uitvoeren op de tonen van de wind en het doek doen vallen voor de fragiele eerste boodschappers van de lente die zich intussen hebben klaargemaakt voor hun terugkomst in het volgend jaar.

Ik kan iedereen aanraden dit Theater eens te bezoeken. Elke voorstelling zal een verrassing zijn , onvoorspelbaar maar strak geregisseerd door Moeder Natuur herself.