Zuid-Korea

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Korea image

Maandthema November, Verrassend Zuid-Korea

Zuid-Korea
Azië
Morealin13

Maandthema November, Verrassend Zuid-Korea

Dit is mijn eerste blog over de maandthema's en ik heb er een paar gelezen en ik vind ze super leuk, schattig of lief maar vooral verrassend! En dat was eigenlijk mijn hele reis in Zuid-Korea ook!

Van te voren hadden we half de Lonely Planet door gelezen, maar eigenlijk wouden we verrast worden door het land. Het is geen derde wereld land, dus helemaal tot in de puntjes voobereiden hoeft dan niet. We hadden een reisschema die ongeveer van Seoul naar Sockho en dan naar Busan om te vliegen naar Jeju eiland. In Zuid-Korea zijn er allemaal dingen die wij eigenlijk niet verwachte en met het aanzicht ervan uitriepen, ow dat is Random.

We kwamen aan op Incheon Airport en we moesten een bus nemen naar het centrum (we hadden niet gekozen voor een transfer). We liepen de gate uit, stonden even te knipperen met onze ogen en de bus die we moesten hebben stond er al. Maar we gingen het toch even vragen en tijdens het vragen werd onze tas van de rug gedaan en in de bagageruimte van de bus en werden we bijna de bus ingeduwd (wel op een vriendelijke manier). We stonden in de file en we hadden eigenlijk geen idee welke kant we op moesten. We zagen geen immense skyline die we hadden verwacht van deze miljoenenstad. Verrassend genoeg kwam de bus ook bij onze bestemming aan en waren we op de geplande tijd (zelfs 5 minuten te vroeg) aangekomen.

We wisten dat we in het begin van het regenseizoen zouden komen. Maar het zou minder regenen dan in Nederland. Dus wij gingen ervan uit dat als het daar niet regent dat er dan wel zon zou zijn.. Ook verrassend genoeg was het 20 graden en bewolkt aan de oostkust van Zuid-Korea.

Jammer genoeg kunnen de Zuid Koreanen niet echt op schaal tekenen. Dus als je langs een toeristen info gaat en je krijgt een kaart mee.. Kijk dan niet raar op dat er straten op missen en als het lijkt dat het 5 minuten lopen is dat het of om de hoek is of 15 minten (en wij hadden in het ergste geval een half uur!!!). Jammer weer..

Wij gingen naar Seoraksan Nationaal Park, die echt geniale uitzichten heeft over een super mooie bergpieken. Tja, niet in juni wanneer er een constante wolk over de bergen liggen... Bijna jezelf voor je hoofd slaan, hadden we ons nu maar iets beter voorbereid. Ondanks dit niet in de gids stond. Wel dat het iets minder weer was. Het park zelf heeft een mooi tempelcomplex (met een grote boedda, 15 meter hoog) en een paar kleine wandelingetjes naar een waterval en een paar andere mooie plekken. Maar met een stralend mooie lucht was het gewoon mooier geweest en waren we ook echt naar boven gelopen voor het uitzicht.

Zuid-koreanen zijn erg behulpzaam, verrassend genoeg. We liepen met een kaart rond, lichtelijk gedesorienteerd. Komt er ineens een arm over mn schouder heen en wijst een taxichauffeur mij aan waar we zijn. Ik wijs gelijk onze bestemming aan en de chauffeur wijst rechtdoor. En hij had gelijk! Het was geweldig! En ondanks dat de oudere mensen bijna geen engels spreken. Ze doen zo hun best om hun land goed uit de kleren te laten komen! Super lieve mensen!

Net als in veel aziatische landen eten ze hier ook insecten. Maar als je een bar ingaat ontkom je er niet aan. Want bij de drinkcultuur zit ook eten. Je drinkt nooit zonder iets te eten! Je krijgt bij elk drankje een soort van kroepoek en zilverrupslarven ingemaakt in een soort zuur en dan heet het kimchi. Kimchi zelf is wel lekker (kool ingemaakt) maar dit toch niet echt, om het maar vriendelijk te zeggen. Het is niet het lekkerste wat ik ooit gegeten heb.. En eigenlijk ook niet voor herhaling vatbaar. Maar het was wel erg lachwekkend om zoiets op tafel te hebben.

Soms vinden Koreanen dingen ook erg touristisch wat voor ons echt niet mooi is en andersom. Wij kregen ook vaak de vraag waarom wij in Korea waren? Waarop wij antwoorden, waarom niet? Blijkbaar is het bij ze zo gewoon om alleen naar Jeju eiland te gaan (wat ook super mooi is). Dat zij verrast waren ons er te zien!

Parkeren in Zuid Korea was ook verrassend.. Mensen laten hun auto altijd in zn vrij staan en men duwt andermans auto weg om hun auto uit de parkeerplek te krijgen.. Zie foto :)

Als laatste was er dan bij thuiskomst een koreaans liedje in de top 40 stond (Gangnamstyle van PSY) die ons daar niet echt was opgevallen.. Dat was Zuid Korea om ons nog even gedag te zeggen en tot op de dag van vandaag nog te laten terug denken aan de mooie tijd die wij er hadden!

Er zijn nog veel meer dingen gebeurt onderweg. De noreabong (karaoke), het penispark en noem maar op wat compleet random is, maar ow zo geniaal! Korea is een bescheiden land en niet zo mooi als China en niet zo technologisch als Japan. Maar het is goedkoper en de mensen zijn er super lief! En bovenal het is een verrassend land.

Foto's

e8b7e.jpg
e8b7e.jpg
Morealin13
fb7a3.jpg
fb7a3.jpg
Morealin13