Zuid Vietnam

Vietnamees traangas

Vietnamees traangas
Foto door : abakker
Vissaus ‘n??c m?m’ is een saus die gemaakt wordt van vergiste vis. Het vocht van visjes (ansjovis of andere kleine visjes) wordt door middel van maandenlang zouten en fermenteren in de zon uit de vis onttrokken. Vissaus wordt in veel landen in Zuidoost Azië (w.o. Vietnam) gebruikt zoals het westen zout gebruikt en de chinezen sojasaus.
0
2

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
209
Geplaatst op
23 Mar 2009
Land
Bestemming
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Vietnamees traangas"

  • profile image comment

    Deze foto is genomen bij een kleine fabriek van vissaus in de buurt van Mui Né. Het wordt traangas genoemd, vanwege de stank die er hangt. Rottende vis in al die vaten in de brandende zon en dat maanden lang.

    Door abakker • geplaatst op 2009-03-23 20:49:53
  • profile image comment

    Leuk al die potten met saus. Was dit bij een fabriek of zo?

    Door pkoelewijn • geplaatst op 2009-03-23 20:18:12

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.