Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Vietnam image

Phu Quoc - de reis erheen en verblijf op een eiland

Zuid Vietnam
Vietnam
Ronderegt

Phu Quoc - de reis erheen en verblijf op een eiland

Dinsdag 08 april 2014:
Net als gisteren weer op tijd opgestaan voor een ochtend strandwandeling, dit keer richting de noordkant (opvallend veel kwallen vandaag) tot het strand daar waar een nieuw hotel in aanbouw is en de bebouwing van Duong Dong begint, na terugkomst ontbeten en het verloop van de dag is ook vandaag weer strand en zee.
Het eiland Phu Quoc ligt in de golf van Thailand en wel 15km van de Cambodjaanse kust, het is Vietnamees grondgebied, maar gezien de ligging is er nog steeds de discussie of Cambodja niet de meeste rechten heeft op het eiland wat circa 48km lang is. Het eiland is bekend om zijn rijke visgronden, zwarte peper, productie van uitstekende nuoc mam (vissaus) en het toerisme is sterk in opkomst en hiermee ook de bouw van hotels en resorts aan de populairste stranden, binnenkort zal het hier wemelen van de mensen en net als in Nha Trang zullen dit veel Russen zijn want nu al zijn borden en menu,s in hun taal.

Maandag 07 april 2014:
Op tijd opgestaan (tussen 06.00 en 06.30 uur) voor een wandeling over het strand, het is rustig en de zon laat zich nog niet zien. In de zee en op het strand is genoeg te zien, krabbetjes, heremietkreeftjes, visjes, inktvisjes, kwallen, zeester en nog veel meer klein spul, we lopen naar het zuiden tot aan een rotspartij. In de verte kleuren donkere wolken de lucht, vermoedelijk regen en omweer op komst, we lopen rustig terug richting resort en kijken ook nog even in noordelijke richting voordat we gaan ontbijten. Tijdens het ontbijt komt de donkere lucht naderbij, het rommelt wat en er valt kort wat regen, dan trekt het weg en de temperatuur is aangenaam. We bezetten 2 ligbedden op het strand terwijl de zon en blauwe lucht weer terugkeert, lezen, blog bijwerken, foto bewerken en gewoon lui zijn, het beste bij deze temperatuur.
's Avonds eten we in een locale tent langs de doorgaande weg tegenover de co.op supermarkt met zijn aparte promotiemuziekje, springrolls, fried rice with chicken en chicken sweet & sour, bij een koffietentje sluiten we af met een ijsje en tot slot koffie.

Zondag 06 april 2014:
Niet al te vroeg opgestaan, op het stand met de voetjes in het zand ontbeten en verder de dag rustig doorgebracht op het terras, het strand en ook een keer in de zee, de zee is hier heerlijk warm, maar net minder warm als de bovenlucht op een zonnige 30 graden dag.
Aan het eind van de dag naar Duong Dong stad gelopen, op de avondmarkt gekeken, deze bestaat hier voornamelijk uit visrestaurants inclusief alle schaal en schelpdieren en sierraden verkopers met als specialiteit parels. Aan het eind van de markt kom je bij de haven en de vuurtoren, heel druk met locals hier, erg gezellig, dan kun je nog de havenpier uitlopen en een zonsondergang zien, terwijl de locals proberen een of meer visjes te vangen. In de stad voor een biertje en wat eten blijven hangen en daarna terug en op het strand nog even wat gedronken.

Zaterdag 05 april 2014:
Net na 06.00 uur opgestaan, tas ingepakt, op de valreep nog een resort in Phu Quoc geboekt (vlucht gisteren al geboekt, 05 april heen en 09 april terug), laatste ontbijt in de Bamboo Lodge genuttigd en de rekening betaald (goed werkende creditcard automaat hier) en we worden door een van de aardige meisjes naar de bus begeleid die ze ook voor ons al geboekt hadden, afscheid en weg zijn we van een prachtige locatie met aardige mensen.
Informatie lodge: www.namcattiengreenbamboolodge.com en meer over het park op: www.cattiennationalpark.vn
De bus (locale bus, gewoon zitten) vertrekt even voor 08.00 uur voor de circa 150km naar Ho Chi Minh City (HCMC), haalt in Nam Cat Tien nog wat mensen en post op en vervolgt zijn weg, in het volgende dorp is lichte paniek, brommers en voetgangers schieten weg, een op hol geslagen koe rent als een gek door de straat, op een haar na mist deze de bus en rent verder ... hoe het afliep weten we niet.
Langs ananas en koffieplantages komen we op de doorgaande weg, staat er iemand op een bus te wachten, dan probeert de bijrijder van onze bus (die dan uiteraard is gestopt) de personen de bus in te praten en dit is niet altijd succesvol, bij Dien Hoa stopt het en neemt ook het verkeer toe en komen we zelfs in een file, die tot de stadsgrens van HCMC aanhoudt, rond 13.00 uur zijn we dan op het eindpunt van de bus, waar we een broodje eten om vervolgens een taxi te nemen naar het vliegveld. In eerste instantie staan we in de verkeerde vertrekhal, was al vreemd dat onze vlucht niet op de borden kwam, even navraag gedaan en de binnenlandse vluchten blijken een eigen vertrekhal te hebben, naar buiten op de begane grond en dan 5 minuten naar rechts lopen en borden domestic flights volgen ... ja, dat is ook zo ...ineens heb ik een herkenning van de omgeving, we waren hier al als overstap tijdens de bergvolkeren motortour als overstap enkele jaren geleden, dat ons dat niet eerder te binnen is geschoten. We wachten tot de balie open gaat, checken in, gaan naar de security check en komen er weer door. Met enige vertraging vertrekt het toestel om circa 18.25 uur om bij het opstijgen mooi de lichtjes van HCMC te kunnen zien, kort na de stijging wordt de landing al weer ingezet en zijn we op het eiland Phu Quoc. Een taxi brengt ons zo'n 8km verder naar het Mai Spa resort waar we hartelijk worden ontvangen met een drankje en informatie met plattegrond van het eiland, dan worden we naar onze bungalow gebracht en ondanks dat het inmiddels donker is zien we het strand, palmen en de zee.
's Avonds eten we pizza terwijl een onweer aan ons voorbijtrekt, maar het droog blijft, terug in de bungalow zitten we nog even op het terras tot we gaan slapen.

Foto's

876ec.jpg
876ec.jpg
Ronderegt
211b6.jpg
211b6.jpg
Ronderegt
283ba.jpg
283ba.jpg
Ronderegt