Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Vietnam image

Nam Cat Tien - Crocodile Lake midden in de jungle

Zuid Vietnam
Vietnam
Ronderegt

Nam Cat Tien - Crocodile Lake midden in de jungle

Vrijdag 04 april 2014:
We hebben besloten om nog 1 nacht extra in Nam Cat Tien te blijven, veel valt er over deze dag, die een rustdag werd niet te schrijven, overdag zonnig en warm (wel geurt de bloesem van de koffieplanten na de regen van gisteren heerlijk), eind van de dag een tropische bui nog heftiger dan gisteren en 's avonds weer heel veel vliegende insecten, kortom een prima dag.
Wel hebben we de rest van deze reis nu (definitief: kan toch altijd nog wijzigen) bepaald: eerst met de locale bus naar Ho Chi Minh City (HCMC), dan het vliegtuig naar Phu Quoc (eiland voor de kust van zuid Vietnam), terug met het vliegtuig naar HCMC en eventueel nog een uitstapje en dan terug (na 8 weken) naar Holland.

Donderdag 03 april 2014:
We ontbijten om 07.00 uur om voor de grootste hitte al een eind op weg te zijn in de jungle van het Cat Tien National Park, we huren 2 fietsen, kopen voldoende water in en steken met de veerboot de Dong Nai rivier over waarna we bij het hoofdkantoor van het park 2 veerboottickets kopen (280.000 Dong voor 2 personen met fiets, zonder fiets betaal je 40.000 Dong p.p.) en de toegang tot het park. We beginnen aan de eerste 10km en kijken ook tijdens de rit rustig rond en stoppen zo nu en dan om wat te bekijken of naar geluiden te luisten, na 10km is daar het bord van de splitsing naar Crocodile Lake en dienen we de volgende 5km te voet af te leggen door de jungle.
In de jungle ben je nooit alleen, echter hoor je meer dieren dan dat je er ziet, wel zien we rode mieren, vlinders in alle kleuren en maten, spinnen, hagedissen van fel blauw tot donkerbruin en vooral veel natuur bestaande uit prachtige bomen en lianen, je loopt ook nog een lekker uit de zon, maar door de luchtvochtigheid en warmte zweet je er niet minder om ... er is dan ook geen porie die dicht blijft en doorweekt komen we bij het rangerstation van het Crocodile Lake aan. Het uitzicht over het meer is geweldig, ooit door jagers en stropers zijn de zoetwater krokodillen hier uitgestorven, met hulp van het WWF en de Nederlandse regering (lezen we op het aanwezige informatiebord), zijn er nieuwe krokodillen uitgezet en mede door de bescherming van de huidige rangers nemen ze in aantal toe, wij krijgen er deze middag in iedergeval een te zien. Prachtige vogels doen het meer aan of storten zich er in om een visje te vangen en wij zitten rustig en kijken er naar, tot het tijd is om de 15km terug naar de lodge weer te gaan doen. Rond half vier steken we weer over met de veerboot, kopen wat te drinken in en rusten uit bij de bungalow.
Er barst een tropische bui los, alle dieren schuilen, ineens zitten er wel veel vogels en eekhoorns in de boom voor de bungalow, na een uur wordt het droog en zien we aan de overzijde van de rivier Gibbons (apensoort) in de bomen en eten van de naastgelegen bamboe, we blijven kijken tot de schemer invalt. Door de regen zijn het niet de kevers van gisteren die het paviljoen bevolken, maar honderden grote vliegende insecten (van dezelfde soort) maken het lekker zitten bijna onmogelijk, dan maar eten bij de receptie, ook hier zitten ze, maar wat minder en de eigenaar vangt er een aantal zodat we er toch goed kunnen eten ... tja het blijft toch natuur die hier de overhand heeft.

Foto's

5e8f1.jpg
5e8f1.jpg
Ronderegt
93bfb.jpg
93bfb.jpg
Ronderegt
949d5.jpg
949d5.jpg
Ronderegt