Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid en Centraal Hoogland Vietnam image

Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

Zuid en Centraal Hoogland Vietnam
Vietnam
Joycebrugman

Da-Lat, en een prachtige tocht ernaartoe

Wat een prachtig mooie tocht was dat, de weg naar Dalat, helemaal op de scooter vanuit Nha Trang! Door de bergen met fantastische uitzichten, heerlijk warm zonnetje, diepe dalen... Onbeschrijflijk! De eerste stop was bij een riviertje waar we in eerste instantie geen mensen zagen, en Nick en Mees besloten om even een duik te nemen. Op dat moment werden Anoe, Wouter en ik geroepen door ongeveer 6 locals (geen idee waar die ineens vandaan kwamen), en we mochten met z'n drieën met hun watermeloen mee-eten, super lief! En hij smaakte zo lekker.. Na een tocht van 5 uur en bijna 200 km verder kwamen we rond het avond eten aan in Da-lat.
Rondje door het centrum gelopen, door de bekende markt, en lekker pasta gegeten met z'n allen. Daarna nog op een terrasje wat gedronken, heeeeerlijke ijskoffie met echt chocolade-ijs erin.. Zoiets lekkers heb ik in tijden niet gehad! We besloten toch om een goede nacht te gaan maken en voor 00:00 uur lagen we dan ook allemaal in bed.
Volgende ochtend zoals gewoonlijk lekker ontbijtje gehaald, baguetje met ei, en op de scooter opweg naar Crazy House. Een soort huis met allerlei rare vormen en gangen en kamers waar je overal in en op kon lopen, heel grappig en ook groot!
Daarna door naar de Elephant Waterfalls, zo'n 30 kilometer verderop. Deze waterval is een stuk breder en hoger dan alle watervallen die ik tot nu toe gezien heb, en ligt dan ook weer tussen allemaal rotsen middenin de natuur. Stukje klimmen en we hadden weer een prachtig uitzicht voor deze middag! Er waren ook twee lokale jongens die hier blijkbaar vaker kwamen, want ze wisten alle routes over de rotsen ontzettend goed, en ze hielpen ons dan ook om zo hoog mogelijk bij de waterval te kunnen komen. Ze konden ons ook precies vertellen waar er wel en geen rots in het water lag en waar we dus wel en niet konden springen. Er hingen ook lianen en ik heb met de Vietnamese jongens nog even wat salto's gemaakt :)
De volgende dag moesten we weer terug naar Nha Trang, en we begonnen onze tocht al om 9 uur 's ochtend om alle grootste hitte een beetje voor te zijn. Alweer de mooie route door de bergen, wat een straf... De terugweg ging voornamelijk naar beneden en we reden het dan ook een stuk sneller dan de heenweg; 3 uurtjes ipv 5 uur, met nog een pitstop voor onze lunch op de berg in het zand… 100% genieten..