Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Vietnam image

Noord Vietnam

Noord Vietnam
Vietnam
Photofreak

Het zal toch niet weer gebeuren!

Ik ben wat ze zo mooi zeggen: een vroegboeker. Ik weet al een behoorlijke tijd van tevoren waar ik de volgende reis heen wil.
Vietnam staat al lang bovenaan mijn wishlist. Dus halverwege 2013 ben ik op zoek gegaan naar de ideale reis voor mij. Het liefst wil ik naar het noorden want dat lijkt me helemaal super.
Ik vond de reis bij Baobab, een rondreis van 3 weken en dan alleen door het noorden van Vietnam, precies wat ik wou. Natuurlijk meteen geboekt en ik zou in september vertrekken.
Ik had me al helemaal voorbereid en 3 weken voor het vertrek kreeg ik een mail en daarin stond dat de reis niet door zou gaan want Baobab was failliet. Sommige reizen werden overgenomen door Sawadee maar natuurlijk niet mijn reis.
Wat baalde ik. Natuurlijk gekeken of ik een soortelijke reis kon vinden maar helaas! Alle reizen beginnen of in het zuiden of in het noorden en dan doorkruis je het hele land. Ik heb nog even getwijfeld maar heb het toch niet gedaan want dan zou ik de plaatsen die ik graag zou willen bezoeken, niet zien.

Binnen 2 weken had ik mijn geld terug en kon dus op zoek naar een andere reis. Het was natuurlijk te kort dag om in mijn geplande periode nog een reis te vinden. Ik heb mijn vakantieperiode ingekort en heb een paar weken thuis vakantie ‘gevierd’. Gewoon bijkomen van alle ellende.
Natuurlijk elk jaar gekeken of een soortgelijke reis nog ergens zou opduiken en eindelijk dit jaar een reis gevonden bij Koning Aap. Een rondreis van 29 dagen waarvan ik dan het grootste gedeelte in het noorden zal vertoeven. En, vroegboeker die ik ben, de reis natuurlijk meteen geboekt.
Ik vertrek eind februari 2016 dus het duurt nog even maar de voorpret is er niet minder om.
Alleen slaat de schrik me telkens om het hart als ik op ‘mijn koningaap’ kijk of er zich al iemand voor deze reis heeft aangemeld. Ik ben nog steeds de enige. Maar het duurt natuurlijk ook nog 4 maanden dus er kan nog van alles gebeuren. Ik blijf positief…..