Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oh my god, this lens!

Hanoi,
Vietnam


Er is niks in de wereld waar ik me liever mee bezig hou dan de techniek en de kunst van fotografie. Nog op de middelbare school, 15 jaar geleden, kocht ik mijn eerste point-en-shoot compactcamera en sinds dien blijf ik maar investeren in deze veel te dure hobby. Worth it!

Al snel was ik een liefhebber van lenzen met een vast brandpunt. Deze zijn vaak beter in scherpte, scherptediepte en kwaliteit in het algemeen. Voor mijn gebruik had ik altijd genoeg aan een 50mm, 85mm en soms een 24mm voor de ruimere opnames wanneer nodig. De 50 en 85 waren mijn portret lenzen, en dit is voor hele terechte redenen voor veel fotografen het geval.

Begin 2019 heb ik een ontdekking gemaakt, en hoewel ik nog steeds een tas vol lenzen heb, is er nu nog maar één die ik wil gebruiken. Sigma Art 35mm f1.4. Fenomenaal!!

Ik ben fan van portretten die van dichtbij zijn gemaakt. Hierdoor wordt het beeld veel intiemer. Wanneer ik met mijn 35mm voor iemand sta krijg ik een indringende portret maar behoud ik ook nog voldoende omgeving om die persoon een verhaal te geven. Dit geeft ook diepte i.p.v. het platgedrukt beeld van een 50 of 85mm lens. En vanwege de grote diafragma krijg ik ook nog voldoende scherptediepte met deze wijde lens. Met name de Art series van Sigma zijn lenzen van top kwaliteit, weinig vervorming en leveren haarscherpe resultaten. Ik ben verliefd!

Deze dame hierboven is gefotografeerd in Hanoi, Vietnam. Zij is één van de straatverkopers die door de straten fietst en goederen verkoopt. Na dat ik een trosje druiven heb gekocht vond zij het niet erg dat ik van haar een portret maakte.

Kan iemand raden hoe ik deze foto heb belicht? Misschien verklap ik dit wel in mijn volgende foto met tip ;)