Centraal Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Vietnam image

Thanh Hoa - interessante stad, weinig toeristisch

Centraal Vietnam
Vietnam
Ronderegt

Thanh Hoa - interessante stad, weinig toeristisch

Zondag 16 maart 2014:
Het heeft vannacht geregend, alles voelt klam aan, we gebruiken de airco om wat droge lucht te produceren, starten langzaam op terwijl uit een speaker harde muziek en (vals) gezang klinkt. Karaoke is er wel op elk feest en er is hier zelfs een hele straat met niet anders als karaoke bars.
We gaan naar het treinstation (Ga in het Vietnamees) en proberen wijs te worden uit het schema en de prijzen om binnenkort verder naar het zuiden af te reizen. We verkennen de stad en nemen deze en hun bewoners in ons op en bezoeken een winkelcentrum, een prachtig en rustig park op de hoek van Dai Lo Le Loi en Le Hoan, een megagroot standbeeld en een locale overdekte markt. Sinds we vanmorgen de Canadezen nog even zagen, hebben we de hele dag geen andere reiziger meer gezien.
De Vietnamezen hier zijn nieuwsgierig naar ons, vriendelijk en behulpzaam, spreken nog niet of nauwelijks Engels zodat wij meer en meer Vietnamese woordjes aan het gebruiken zijn en leren.
Sommige woorden lijken op elkaar maar alleen een streepje of de klank geeft dan aan wat bedoeld wordt: ga = station maar ga met een streepje op de a is kip.

Zaterdag 15 maart 2014:
Na het passeren van de Vietnamese grens is er een luchstop in Na Meo en eten we een goede noodle-soep ofwel Pho en rekenen af met USdollars. De bus gaat vervolgens verder door een prachtig landschap, veel bamboe verwerking en transport in dit gebied maar ook veel groene rijstvelden die bewerkt worden terwijl de bewateringswielen rustig draaien in de beekjes en stroompjes. De bus gaat door en door tot we (eindelijk) weer een korte stop hebben om de benen te strekken en even de blaas te legen. Nu gaat het in een keer door naar Thanh Hoa, de bus wijkt nog een keer uit, een buffel zag een tegenstander in de bus, maar beiden komen er heelhuids vanaf. Het wordt inmiddels later en later, de duisternis valt in en eer dat we Thanh Hoa inrijden is het donker, wel kunnen we nu goed de mooi verlichte straten zien, het is inmiddels 18.45 uur.
Bagage eruit, de chauffeur geeft nog een laatste tip voor een hotel en wij lopen 2 straten en checken voor 230.000 Dong per kamer in, in het Quy Hotel. We halen later onze eerste 2 miljoen Dong (Vietnamese valuta), gaan eten en "op tijd" slapen, was een lange dag.

Foto's

e52d5.jpg
e52d5.jpg
Ronderegt
e715b.jpg
e715b.jpg
Ronderegt
d2574.jpg
d2574.jpg
Ronderegt
e52d5.jpg
e52d5.jpg
Ronderegt
d2574.jpg
d2574.jpg
Ronderegt