Sharjah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vergeet Sharjah niet.

Sharjah,
Verenigde Arabische Emiraten


Vanuit Dubai is het niet ver naar Sharjah. Dat kun je per taxi doen, per bus maar ook met een georganiseerde excursie. Zo’n trip is beslist de moeite waard.
Sharjah is een van de zeven emiraten en staat bekend als conservatief, want alcohol wordt er niet geschonken en bloot wordt er niet op prijs gesteld.
Maar Sharjah wordt ook gezien als culturele hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.De stad heeft ruim 800.000 inwoners en de sjeik streeft er naar om bij iedere rotonde in de stad een moskee te bouwen.
Op de site http://www.sharjahmuseums.ae/ kun je kiezen uit 16 belangrijke culturele bezienswaardigheden. Naast tekst krijg je hier ook goed verzorgd beeldmateriaal.
Een echte topper vond ik het museum van Islamitische Beschaving met een prachtig internationaal overzicht van deze godsdienst, cultuur en geschiedenis. Ze zijn er heel trots op een origineel Kaäbakleed uit Mekka, prachtige kunstvoorwerpen en ook een schitterende koepelschildering met de belangrijkste sterrenbeelden in het heelal.
Dit museum ligt aan de Corniche langs de Sharjah Creek. Je kunt buiten dus naar de dhows kijken, de originele visserschepen uit dit gebied.

Bij een rondrit door de stad hoort beslist ook een bezoek aan het prachtige universiteitsterrein, de blauwe souq en vooral de vismarkt. Je komt er vast en zeker met leuke foto’s vandaan.

Postzegelliefhebbers kunnen op zoek gaan naar uitgaven uit de periode 1963 – 1972 toen Sharjah eigen postzegels had.