Abu Dhabi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oase van rust in Abu Dhabi

Abu Dhabi,
Verenigde Arabische Emiraten


Als je even genoeg hebt van het slenteren in shopping-malls en het uitzicht op chique hotels en altijd in aanbouw zijnde wolkenkrabbers neem dan even de moeite om een bezoekje te brengen aan het Heritage Village in Abu Dhabi.
Dit mooi ingerichte openluchtmuseum geeft een goede indruk van het leven in Abu Dhabi voordat de olie-inkomsten alles hier grondig veranderden. Er bevinden zich o.a. een souk en een moskee. Ook is er een bedoeinenkamp ingericht waar traditionele klederdrachten te bekijken zijn. Over het terrein verdeeld zijn verschillende vaklui bezig die hun kunsten demonstreren zoals een leerbewerker, een diamantslijper, een kleermaker e.d. Ook wordt er aandacht besteed aan de vroegere huizenbouw. Speciale aandacht is er voor een falaj-systeem. Dat is een irrigatiesysteem waarmee de dadel- en bananenplantages bevloeid worden.
Het geheel is gesitueerd in een prachtige tuin met fonteinen. Entree is gratis en fotograferen is overal toegestaan.

De Heritage Village bevindt zich aan het einde van de Corniche, heel gemakkelijk te vinden want er staat een hele hoge vlaggenmast waar de vlag wappert van de VAE.

Website voor meer info :http://www.mydestination.com/abudhabi/6177725/heritage-village-in-abu-dhabi-uae