Lycische kust

Het landschap rond de Lycische kust kenmerkt zich door de groene heuvels, de azuurblauwe baaien en de lange, vaak smalle stranden. Een absolute aanrader is een bezoek aan Dalyan, Marmaris en Fethiye. Ook een dagtripje naar het Griekse eiland Rhodos behoort tot de mogelijkheden. De Lycische kust leent zich uitstekend voor het beoefenen van verschillende watersporten, waaronder zeilen.

Informatie over Lycische kust

Beste foto's & tips van Lycische kust

'502057' door wisseschout '502057' door wisseschout

TurkijeLycische kust

TurkijeLycische kust

Ben ik in de woestijn

wisseschout

Drie stappen vooruit en twee stappen achteruit. Zo " wandelde" ik door de duinen hier bij Patara. En steeds had ik het gevoel dat ik in een woestijn beland was. Maar het allermooiste was wel dat we aan de rand in een bos met de camper stonden. Heel stil en met een prachtig opzicht op deze duinen en de zee. Wat een luxe om zo te kunnen reizen

'500268' door wisseschout '500268' door wisseschout

TurkijeLycische kust

TurkijeLycische kust

Wandelen langs de kus

wisseschout

In de omgeving van Cirali hebben we diverse wandelingen gemaakt. Deze die de kustlijn volgde was weer een toppertje. Vaak heel hoog zodat we een prachtig uitzicht op de kustlijn hadden en soms afdalend naar een stille baai waar we konden zwemmen. Veel bloemen en struiken in bloei en heerlijk wandelweer.

'492261' door photofreak '492261' door photofreak

TurkijeLycische kust

TurkijeLycische kust

Blauwe krab

photofreak

Tijdens de boottocht van het Iztuzu strand naar Dalyan kregen we de gelegenheid om blauwe krab te eten. Ik had dit nog nooit gegeten. Het smaakt een beetje naar kip met de geur van vis ;-) Op de foto een levende krab, zo zie ik ze toch liever.

Laat kaart zien