Centraal Anatolië

Centraal-Anatolië bevindt zich in het midden van Centraal Anatolië. De belangrijkste bezienswaardigheden van deze regio bevinden zich voornamelijk in de hoofdstad van het land, Ankara, dat in Centraal-Anatolië is gelegen. In Ankara zijn onder andere het Museum van de Anatolische beschavingen, het Ankara Kasteel en het Antikabir Mausoleum een bezoek waard.

Informatie over Centraal Anatolië

Beste foto's & tips van Centraal Anatolië

'195856' door Graaf '195856' door Graaf

TurkijeCentraal Anatolië

TurkijeCentraal Anatolië

Zoutmeer

Graaf

Het Tuz Gölü (Turks voor "zoutmeer") is het tweede grootste meer in Turkije, gesitueerd in Centraal-Anatolië. Het meer is voor de grootste tijd van het jaar ondiep (1 tot 2 m). De oppervlakte van dit zoute meer bedraagt 1.500 km². Het Tuz Gölü heeft een lengte van 80 km en een breedte van 50 km en bevindt zich op 905 meter boven de zeespiegel. De aangrenzende provincies zijn Ankara, Konya en Aksaray waar in totaal 3 miljoen mensen wonen. Het meer, dat zich bevindt in een tektonische depressie in de Centraal Anatolische Plateau van Turkije, wordt gevoed door twee belangrijke rivieren, grondwater en oppervlaktewater. Het water is extreem zout, in die zin dat er zelfs tijdens de zomer een zoutlaag van 30 cm overblijft als het meeste water verdampt. Het is dan ook evident dat zoutwinning een belangrijke industriële activiteit is in de regio. 70% van de Turkse binnenlandse vraag naar zout wordt gedekt door de winning in het meer. In 2001 werd het Tuz Gölü uitgeroepen tot een bijzonder beschermde regio, inclusief het gehele meeroppervlakte, de omringende waterbedden en enkele belangrijke steppelandschappen rond het meer.

'517783' door wisseschout '517783' door wisseschout

TurkijeCentraal Anatolië

TurkijeCentraal Anatolië

Tot ziens !!!!!

wisseschout

We gaan een jaar als nomaden leven. Ons huis is verkocht en een nieuw huis moet nog gebouwd. De bedoeling is dat we in de camper gaan wonen en trekken. Dus wens ik alle Reporters een heel gezellig jaar op Columbus toe en misschien tot ergens in 2017 ! En allemaal bedankt voor alle trouwe reacties.

'460048' door MiekeLejeunevdVen '460048' door MiekeLejeunevdVen

TurkijeCentraal Anatolië

TurkijeCentraal Anatolië

Cappadocië

MiekeLejeunevdVen

Cappadocië ligt in centraal-Anatolië bestaat uit een tufsteen landschap. Het is sprookjesachtig met de rotswoningen waarvan sommige zelfs bewoond worden. Op de voorgrond de merkwaardige feeën schoorstenen (Pelicaba's). Het is een van s'werelds grootste natuur wonderen. ( scan van negatief ).

Laat kaart zien