Bursa

Bursa is een stad ten zuiden van Istanbul, aan de andere kant van de Zee van Marmara. Met een kleine drie miljoen inwoners is het de op drie na grootste stad van Bursa. Alleen Istanbul, Ankara en Izmir hebben meer inwoners. Bursa is een belangrijke universiteitsstad. Je zou het misschien niet zeggen, maar ondanks het klimaat kun je in de nabije omgeving prima wintersporten. De bergen in de omgeving zijn prima om te skiën.

Informatie over Bursa

Beste foto's & tips van Bursa

'488123' door wisseschout '488123' door wisseschout

TurkijeBursa

TurkijeBursa

Turkse pizza's uit ee

wisseschout

Cumalikizik' +17 km. Z.O van Bursa ligt tegen de benedenhellingen van de Uludag berg ( 2524 meter hoog ) Een 600 jaar oud pittoresk stadje waar je doorheen dwaald en het oude dorpsleven kunt gadeslaan. Helemaal gratis. Wij zagen deze pizza bakster aan het werk die het geen bezwaar vondt dat ik een foto van haar maakte. Turkse pizza zijn trouwens erg lekker, met een glas chai erbij.

'403744' door corriebalten '403744' door corriebalten

TurkijeBursa

TurkijeBursa

Turkse skilift

corriebalten

Deze foto van boven af met uitzicht over het dorp Bursa is genomen vanuit een skilift. Al zou je dat niet snel verwachten, Turkije heeft een knus skigebied Uludag met 13 liften.

'208064' door wilmstel '208064' door wilmstel

TurkijeBursa

TurkijeBursa

Groene moskee

wilmstel

Bursa is een, voor Turkse begrippen, kleine stad met 2 miljoen inwoners. De wijk met het groene mausoleum en de groene moskee zijn eigenlijk de enige toeristische plekken in de stad. En zelfs daar was het heel rustig.

Laat kaart zien