Tibet

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De perfecte trip door Tibet

Tibet


In oktober 2010 heb ik samen met mijn vriend een geweldige roadtrip gemaakt door Tibet en ik zou graag met jullie willen delen hoe je deze het beste kan boeken.

Veel mensen koesteren de droom om Tibet te bezoeken, maar laten dit vanwege de strenge regels of de prijs. Nooit doen!
Wat ik wil aanraden is om naar Chengdu te vliegen in China, daar zijn enorm veel hostels die tours aanbieden naar Tibet van over het algemeen 6 dagen. Dit is vrij kort, dus wat wij hebben gedaan is een route uitgestippeld die wij graag zouden willen maken in Tibet en dit aan ons hostel laten zien. Binnen een uurtje hadden ze een Tibetaanse gids en chauffeur geregeld + landcruiser. Het was veel goedkoper dan de vaste tours die vanuit NL worden georganiseerd en je kunt je plannen ten alle tijden aanpassen in overleg met de chauffeur en de gids. Gezien wij een wereldreis aan het maken zijn, proberen wij zoveel mogelijk op ons budget te letten. Door met meer mensen te reizen, gaat de prijs per persoon naar beneden.
We plaatsten een oproep op het lonely planet forum en hadden binnen 2 dagen 6 reacties gekregen van mensen die graag samen met ons deze reis wilden maken. Perfect en we konden binnen 1 week vertrekken.

Vanuit Chengdu kun je met de zogenaamde 'hemeltrein' naar Lhasa reizen, wat de kans op hoogteziekte verminderd en tevens veel goedkoper is dan vliegen. De treinreis duurt 48 uur en ook al heb ik nog niet veel treinreizen gemaakt, durf ik te zeggen dat dit wel een van de meest bijzondere is ter wereld. Piepkleine dorpjes met de kleurige bewoners, kuddes met yaks, schaapjes en uiteraard fantastische uitzichten over het Tibetaanse plateau.

Onze route deed grofweg de volgende plaatsen aan;
Lhasa - Nam-Tso - Ganden Monastry - Yamdrok Tso - Gyantse - Shigatse - klein dorpje vlakbij Everest - Mount Everest - Zhangmhu

Als je de droom koestert Tibet te bezoeken, doe het snel! Het massatoerisme ontwikkeld zich snel!