Oostkust Thailand reisblogs

On the road to Khao Sok

Sjoerd was er (tot 20 okt 2009) Gepost op 21 okt 091 reacties

Tijdens ons verblijf op Koh Tao krijg ik een regel uit een liedje maar niet uit mijn hoofd: "drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot...". De Thai zullen we echter niet shockeren met onze witte billen, maar de frozen coconuts... die laten we ons zeker smaken.
Helaas gaan we deze heerlijke plek verlaten om verder te trekken naar het Khao Sok National Park. Maar voor degene die hier binnenkort (of over langere tijd) nog eens komt: drink vooral een Dragonfly cocktail bij de Dragonfly bar,die zijn heerlijk en mogen ze naar mijn idee wereldwijd invoeren.

We hebben een boattrip geboekt naar Surat Thani, een stad die voor reizigers in voornaamste zin functioneert als hub op doorgang van of naar de eilanden in de Golf van Thailand. Verder is er een apenschool te bezoeken (hier worden de dieren getraint tot gediplomeerd kokosnootplukker) en schijnt ook het zicht op de kustlijn niet onaangenaam te zijn.

Tot aan Koh Samui verloopt de trip prima. De Fast Ferry schommelt weer lekker op en neer en de zeelucht is prima. Vanaf Samui wordt het allemaal wat chaotischer. Bij de pier staan een stuk of 30 minivans om de reizigers naar hun bestemming te brengen. Met nog 10 anderen worden we in een busje gepropt en iedereen wordt weer ergens anders afgezet. Wij belanden uiteindelijk in een stadje waarvan de naam me is ontgaan bij een bushalte waar reeds een bus staat te wachten. Er is geen boot te zien die ons naar het vasteland zal brengen.
Maar de chauffeur van de reeds wachtende bus gebaart ons dat alles in orde is en dat we onze bagage in zijn bus kwijt kunnen. Hij rijdt, zodra al zijn passagiers zijn gearriveerd, de bus op een veerboot en zal ons op de uiteindelijke plaats van bestemming afzetten.

Het is nog even wachten maar na een half uur is de gehele bus tot de nok gevuld met deels Europese en Pakistaanse of Indaase medereizigers. Inmiddels heeft een vrouw bij de bushalte onze kaartjes, die we eerder hadden ontvangen in ruil voor de vouchers die we bij het reisbureau op Koh Tao meekregen, gewisseld voor kaartjes die we kunnen gebruiken om met de boot mee te gaan.
Na een busrit van een minuut of 5 komen we aan bij de haven waar een wat aftandse veerboot ligt. Onmiddelijk komen gedachten aan allerlei veerbootrampen in deze regio naar boven, maar tot op heden is er op zich niks mis met het openbaar vervoer in Thailand, dus ook nu zal het wel goed komen.

De veerboot is inderdaad oud maar tuft op noeste wijze vooruit. Het stinkt er en het is er vies warm, alleen bovendeks is het wel aangenaam vertoeven. Een Maleisische man spreekt me aan om mee te delen dat zijn land op veel punten toch beter is dan het noordelijkere Thailand. Hoewel het me zeker een interessante bestemming lijkt ligt mijn interesse nu toch meer bij het volgende punt van onze reis, Khao Sok. Na een bezoek aan de bar op de boot lijkt de man alweer verdwenen.

Eenmaal op het vasteland verzamelen we weer in onze bus. Er wordt wat ruzie gemaakt daar er te weinig stoelen voor teveel passagiers zijn en als we horen wat de exacte bestemming van deze bus is begrijpen we waarom. We gaan niet naar Surat Thani zelf, maar naar het nabijgelegen treinstation. We zitten in de verkeerde bus.
Hier komen we achter doordat we een paar medereizigers in een andere bus zien stappen, deze staat op het punt om weg te rijden. Zo snel mogelijk kruipen we over een stapel tassen die in het gangpad opgestapeld liggen, springen we de bus uit, collecteren onze eigen tassen en sprinten naar de andere bus. Een klein uurtje later worden we gedropt in de stad.

Hoewel ik heb gelezen dat niet iedere travelagent in deze stad te vertrouwen is laten we ons meevoeren met de eerste de beste die ons, zodra we de bus uitstappen, een warm welkom geeft. Hij regelt zowel een hotel als de trip naar Khao Sok en, hoewel met argwaan, vinden we het wel even prima. Op zijn advies verblijven we een nacht in het lokale gribushotel en worden we 's ochtends weer opgepikt om dan met een minivan naar de plek van bestemming te gaan.

Het hotel is oud en muf, prostituees lijken af en aan te lopen om eenzame hotelgasten te vermaken. Het is tijd om maar even de stad in te gaan.

Sjoerd Positie 1529 (80 p.) Lid sinds 14-07-2009 Foto's en tips: 60 Blogs: 12 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het eiland van een momentje voor Petrus
4 5
Gepost op 11 november
Italië Sardinië
Een kwartiertje cadeau
0 1
Gepost op 04 mei
Zweden Goteborg
Onze nieuwe beste vriend... voor één ochtend
0 4
Gepost op 03 mei
Frankrijk Rhone vallei en Provence

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Ach je maakt nog eens wat mee tijdens zo'n reisdagen. Ben benieuwd hoe je Khao Sok vindt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.