Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Thailand image

De Mae Hong Son loop.

Noord Thailand
Thailand
Ciske

De Mae Hong Son loop.

Omdat we in Chiang Mai nog een volle dag over hebben en we alle tempels , snake , olifanten en orchid farms al gezien hebben zitten we met onszelf in tweestrijd of we een bezoek zullen brengen aan de Tiger kingdom . Eigenlijk is het tegen onze principes in om zoiets te bezoeken maar nadat we er vanalles over opgezocht hebben op Internet trekken we toch de stoute schoenen aan. Als we daar aangekomen schrikken we van de drukte . Je kunt kiezen bij welke tijgers je in de kooi wilt , wij gaan voor de medium , small en smallest . Je mag telkens met 4 mensen en 2 begeleiders tegelijk de kooi inen ik moet zeggen het is toch wel indrukwekkend om zo dicht bij die prachtige dieren te zijn. Als we bij de 6 kleinste komen mogen we na met hun gespeeld te hebben nog even met een ander stel naar de baby tijgertjes waar er op dit moment 3 van zitten en het is flesjestijd en mogen een meisje en ik zo'n baby de fles geven dit was echt een WOW moment. Ik weet dat het eigenlijk niet hoort maar mijn dag kan niet meer stuk.
De volgende dag gaan we naar Mae Hong Son , een verademing als je van de stad in de bergen terecht komt. We boeken een paar tripjes voor de volgende dagen. We bezoeken dan een waterval, een grot waar enorme vissen zitten een KMT dorp waar voormalige Chineese vluchtelingen wonen en een grote bamboe brug over enorme knoflook velden. Hier is een monnik een brugleuning aan het repareren als ik er bij sta te kijken begint hij me een heel verhaal te vertellen in Thais over wat hij aan het doen is , ik praat gewoon in mijn Limburgs dialect terug en samen begrijpen we het allemaal............!! Ook brengen we nog een bezoek aan een karen longneck dorp maar dat is weer helemaal op de toeristen ingericht met allemaal souvenirstalletjes , en we laten ons ook weer verleiden door een boertje die als bijverdienste met zijn twee olifanten toeristen door de jungle rondleid . Op een berg aan de rand van de stad ligt een tempel met daarachter een schitterend vieuwpoint waar we 's avonds genieten van de zonsondergang.
Als we de laatste avond op zoek gaan naar de muziek die we al de hele avond horen komen we terecht bij een festival terrein, hier staan mannen met grote stokken in een nog grotere pan op de maat van de muziek te roeren. In de pan zit rijst waar een hete zoetigheid doorheen geroerd wordt, als ik hier foto's van sta te maken roept een van de mannen mij en voordat ik het in de gaten heb sta ik met die mannen in die hete brij te roeren. Als het klaar is wordt het overgegoten in grote schalen waarna de vrouwen als het afgekoeld is er plakken van snijden en verpakken in bananenbladeren. Deze pakketjes worden de volgende dag op straat weer uitgedeeld. Als we afscheid nemen krijgen wij ook ieder zo'n pakketje mee maar dat voeren we als we uit hun zicht zijn aan de vissen omdat het zo ontzettend zoet is dat je tanden er van aan elkaar blijven plakken. Voor de laatste nacht slapen we in ons bed dat meer lijkt op een plank met een laken erover voordat we naar Mae Sariang vertrekken.

Foto's

342de.jpg
342de.jpg
Ciske
a19cc.jpg
a19cc.jpg
Ciske
1b510.jpg
1b510.jpg
Ciske