Khao Sam Roi Yot

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Khao Sam Roi Yot image

Van Het bruisende Bangkok naar een lonely beach.

Khao Sam Roi Yot
Thailand
Ciske

Van Het bruisende Bangkok naar een lonely beach.

Als we 's morgens in Bangkok aankomen laten we ons naar Khao San Road brengen waar we een hotel geboekt hebben. Was even vergeten hoe druk het daar was met al z'n marktkraampjes, kroegjes en restaurantjes maar wel gezellig. Gelukkig hebben we een kamer aan de achterkant dus we hebben nergens last van en met het zwembad op het dak is het hier goed toeven.

We hebben voor de volgende dag een toertje geboekt naar de train market en de floating market. Als eerste de trein markt het is ongelooflijk wat je hier ziet . De marktkraampjes liggen tegen het spoor aan en als er een trein aankomt laat hij dat luid toeterend horen en worden in een snel tempo de luifels van de kramen opgetrokken en de koopwaar naar achter geschoven. Het is zo smal dat je bijna met je neus tegen de passerende trein aanstaat. Als de trein voorbij is worden de luifels weer neergelaten en de waar weer tegen het spoor aangeschoven en de handel kan weer verder.

Vervolgens gaan we naar een drijvende markt , niet de bekende Damnoen Saduak maar een minder toeristische in Amphawa. hier wordt meer eten klaargemaakt op de bootjes en verkocht aan de mensen op de kade , het is een mooi gezicht om de handel gade te slaan en je kunt er overal rondlopen. Tegen zonsondergang stappen we zelf in bootjes en gaan op zoek naar vuurvliegjes die in deze regio massaal moeten voorkomen ! Vol verwachting turen we vanaf het water naar de bomen en struiken langs de oever maar volgens mij hebben de vuurvliegjes vakantie want we zien er maar een handje vol , maar niet getreurd het was een leuk boottochtje.

Als we de volgende morgen op straat komen worden de resten van de afgelopen nacht die de feestvierders achtergelaten hebben schoongeveegd. Daardoor hebben andere bewoners [zo'n bruine beestjes met lange staarten ] vrij spel op straat tussen de achtergelaten etensresten .....maar na een uur is alles weer spik en span en worden de marktkraampjes weer opgebouwd voor weer een nieuwe dag.
Wij gaan met een bootje de klongs in en vergapen ons aan de huisje die hier op en aan het water liggen. 's Avonds gaan we met een tuk tuk naar de andere kant van de stad , je moet wel stalen zenuwen hebben om in het spitsuur in zo'n tuk tuk te stappen want het zijn regelrechte wegpiraten. Zigzaggend door het drukke stadsverkeer soms tegen de stroom in scherp kerend op de weg , ik maak m'n ogen maar dicht en open ze weer als we stil staan , het is wéér goed gegaan.
We brengen een bezoek aan de Baiyoke tower een wolkenkrabber van 84 verdiepingen en hier is Thailands enige , in de openlucht, ronddraaiend luchtdek, hier heb je een spectaculair uitzicht over Bangkok.

Na 3 dagen Bangkok houden we het voor gezien en vertrekken naar Sam Roi Yot beach. Hier zijn we 3 jaar geleden ook geweest en we hadden het ondertussen wel iets drukker verwacht maar dat is hier nog steeds niet . Het is een verademing na de drukke hoofdstad , we zijn bijna alleen op het strand waar wat vissers bezig zijn met het in orde maken van hun bootjes, hier komen we tot rust. Maar na 2 dagen begint het alweer te kriebelen en besluiten we een scooter te huren en langs de kust naar het noorden te rijden, het is een prachtige route met aan een kant de zee en aan de andere kant de bergen , ergens iets eten ergens iets drinken en gewoon lekker vakantie vieren.
Na weer een dag aan het zwembad gelegen te hebben huren we op onze een na laatste vakantiedag nog een keer een scooter en rijden dan door het schitterende Sam Roi Yot N.P. Prachtig uitkijkpunten [ je moet er wel een hele klim voor over hebben maar dan heb je ook wat] schitterende grotten en de wedlands zijn allemaal zeker een bezoek waard.
Na 5 dagen relaxen is het weer tijd om aan de terugreis te beginnen , eerst 3,5 uur met de taxi naar het vliegveld dan in 7 uur naar Abu Dhabi en na 3 uur wachten in nog 6,5 uur naar Düsseldorf waar we de trein naar huis pakken en midden in het carnavalsgedruis terecht komen. Maar dat gaan we vandaag nog maar niet doen eerst een goede nachtrust en dan kunnen wij morgen het carnavalspakje ook weer aan.

Foto's

f40ca.jpg
f40ca.jpg
Ciske
61bd4.jpg
61bd4.jpg
Ciske
2f704.jpg
2f704.jpg
Ciske
5a3ba.jpg
5a3ba.jpg
Ciske
013c5.jpg
013c5.jpg
Ciske
e9ceb.jpg
e9ceb.jpg
Ciske
662c3.jpg
662c3.jpg
Ciske