Kanchanaburi

Veruit de belangrijkste bezienswaardigheid van Kanchanaburi is de beroemde Brug over de rivier de Kwai. In het JEATH Museum (Japan, Engeland, Australië, Kanchanaburi en Holland) vind je allerlei informatie over de spoorlijn in oorlogstijd. Ook mooi zijn de pagode en de prachtige natuur van de nationale parken in de buurt van Kanchanaburi, dat gelegen is het Centraal-Thailand.

Informatie over Kanchanaburi

Beste foto's & tips van Kanchanaburi

'517376' door Renee212 '517376' door Renee212

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

De verborgen...onderw

Renee212

Sangklaburi: een afgelegen dorpje aan een groot meer vlakbij de grens met Myanmar. Vaar met een longtailboot over het meer en bekijk de ruïnes van tempels die hier onder water liggen. Bij een laag waterpeil, in het heetste deel van het jaar, kun je rondlopen bij en in de tempels. Wanneer het water hoog staat, zie je alleen het dak boven het water uitsteken. Bijzonder is een tempel die in de jungle ligt en vanaf het water niet te zien is. Je moet er wel even je bootje voor uit en onder een dicht bladerdak een stukje omhoog klauteren. Je vindt er een oude - enigszins afgebrokkelde - tempel, die aan de buitenkant begroeid is met dikke boomwortels. Erin ‘zit' een prachtige buddha. Wat mij betreft de mooiste tempel die ik in Thailand heb gezien, op een hele bijzondere locatie. Overnachten in Sangklaburi kan in een eenvoudige accommodatie (bijv. Ponnatee Resort) mét uitzicht op het meer.

'511077' door nathaliebeersma '511077' door nathaliebeersma

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Op naar de watervalto

nathaliebeersma

Deze foto is genomen bij de Erawan watervallen bij Kanchanaburi in Thailand, op maandag 21 april 2014 rond 15.00 uur. `Gewapend met enkel een halve liter water en mijn camera begin ik vol goede moed aan de wandeling langs de zeven watervallen. Ik volg het prachtige kronkelpad omhoog. Tussen de bomen door zie ik eerste cascades. Hele families staan tot hun middel in het water en spetteren elkaar nat. Sommigen proberen vissen te vangen. Met elk nieuw niveau, elke volgende waterval wordt het paadje steiler en smaller. De bossen worden hoe langer hoe dichter. Ik passeer verschillende houten bruggetjes, waarop ik een schilderachtig uitzicht heb op het groen en het troebele, licht turquoise water. Steeds meer mensen besluiten dat dit het einde van hun wandeltocht naar boven is. Ze keren terug. Ik kan het echter niet over mijn hart verkrijgen om voortijdig op te geven. Met een stevige pas vervolg ik mijn weg naar de top. Heel ver van de bewoonde wereld, diep in het regenwoud, voel ik me nu de mensenstemmen zijn verdwenen en het enige geluid het kletteren van de watervallen is. Dan houdt het asfalt op. Vanaf nu wordt het klimmen. Klauterend over de rotsen, balancerend over boomstammen en slingerend aan takken over de poeltjes bereik ik uiteindelijk de zevende en laatste waterval. Het bordje `end of the trail’ zorgt voor een gevoel van euforie. Alsof ik de Mount Everest beklommen heb. Trots en blijdschap zijn ook van de gezichten van mijn medewandelaars af te lezen. Het is gelukt.’

'552658' door LRison '552658' door LRison

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Grootste boom

LRison

In de provincie Kanchinaburi bij het plaatsje Kasikam staat de grootste boom van Thailand, het is een Mimosa boom die een enorm dikke stam heeft waarvan de wortels een stuk boven de grond lopen, hij is 26m breed en heeft een omtrek van 56m hij is niet enorm hoog ongeveer 20 meter.

Laat kaart zien