Hua Hin

Hua Hin is een populaire badplaats aan de Golf van Thailand, ongeveer 280 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Bangkok. Langs het strand staan grote villa's, hotels en resorts. Echter is er geen boulevard als in andere badplaatsen. Op de berg Thao Tekiab aan het einde van het strand bevindt zich een tempel vanwaar je een mooi uitzicht hebt op het strand en de omgeving. Andere bezienswaardigheden zijn de nationale parken Khao Som Roi Yot en Kaeng Krachan.
 

Informatie over Hua Hin

Beste foto's & tips van Hua Hin

'498228' door ivonne '498228' door ivonne

ThailandHua Hin

Stoffige bedoeling.

ivonne

Een aanrader: pak de trein naar Hua Hin vanuit Bangkok. Kost je bijna niets maar doet er wel een aardige tijd over :) . Dat is overigens helemaal niet erg omdat er onderweg van alles te zien en te beleven is. Voedselverkopers stappen bij ieder nieuw treinstation op of af en hebben de meest lekkere hapjes om te proeven. (En in Thailand is dat prima te doen) Als je de tweede klasse neemt zit je goed, de derde is avontuurlijker maar wel erg hard voor zo'n lange rit. Deze mannen waren meel aan het opstapelen in een wagon. Het meel stoof in het rond en hun mondkapjes waren geen overbodige luxe!

'509331' door nathaliebeersma '509331' door nathaliebeersma

ThailandHua Hin

Zorgeloos vermaak

nathaliebeersma

Deze foto is genomen op het strand van Hua Hin in Thailand, op dinsdag 29 april 2014 rond 14.00 uur. `In de zee beleven drie jongens oeverloos plezier aan het water. Ik heb een sterk vermoeden dat dit broers zijn, waartussen telkens een leeftijdsverschil van zo’n anderhalf tot twee jaar zit. Allemaal dezelfde gelaatstrekken, allemaal dezelfde egaal bruine huid, allemaal dezelfde pikzwarte haren. Schoonheden zijn het. De Benjamin van het stel brengt al zijn krachten samen om de rots te bestijgen. Op zo’n jonge leeftijd al zoveel doorzettingsvermogen, ik zie in hem een echte avonturier, een ondernemer. Hij komt er wel. Nu hij zijn doel heeft bereikt, hij ligt op de steen, zet hij zijn ontdekkingsreis voort door eens aandachtig het waterverloop op zijn eigen stenen berg te inspecteren. Hij probeert wat uit met z’n vingertjes. Op een meter afstand staat zijn oudere broer vol bewondering en interesse toe te kijken. Opvallend is zijn leuke blauwe blouse vol vrolijke vakantieprinten, inclusief palmbomen en een strand. Het jochie lijkt te worden geïnspireerd door het kleine mannetje. Uit zijn houding spreekt een en al motivatie: `Ik ga dit ook kunnen!’ Hun oudste broer kijkt niet op of om, waarschijnlijk omdat hij deze wonderschone egale keien al eerder heeft verkend. Banjerend door de golven houdt hij nu zijn twee vriendjes goed in de gaten. Ik zou nog uren naar de lieve kereltjes kunnen blijven kijken. Wat is het fijn om te zien dat kinderen met zo weinig gelukkig zijn.’

'518521' door santos '518521' door santos

ThailandHua Hin

Eten op de markt

santos

op één van de vele grote makten zat deze dame haar waar te verkopen. Op het moment dat ik op de markt was had zij niet zo veel klandizie, dus was er ook even tijd om zelf een hapje te nemen.

Kaart van Hua Hin en omgeving