Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Modderbad in Elephant Nature Park

Chiang Mai,
Thailand


Het Elephant Nature Park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Chiang Mai. In het Park worden 70 olifanten opgevangen, die voorheen gebruikt zijn als draag- en werkolifant. Het ruim opgezette Park bestaat uit een vallei, bossen en rivieren waar de olifanten vrij kunnen rondlopen en mogen genieten van hun welverdiende rust.

Tijdens een bezoek aan het park kun je een dag met de olifantenverzorgers meelopen. Je krijgt les over olifanten, je mag ze voeren en wassen. Ten minste, het wassen was de bedoeling maar viel volledig in het water door een enorme tropische regenbui. Het hele terrein veranderde in korte tijd in één grote modderpoel, wel leuk voor de olifanten, want even na het maken van deze foto gingen ze massaal door de modder rollen.

Een bezoek aan het Elephant Nature Park is niet goedkoop (ongeveer €60 pp) maar dit geld komt volledig ten goede aan de verzorging van de olifanten en de andere dieren (honden, apen) die hier worden opgevangen. Het vervoer van en naar je hotel en de lunch is hierbij wel inbegrepen. Enige minpuntje is dat het er druk is (wij waren er in de schoolvakantie).

Voor meer informatie: www.elephantnaturefoundation.org