Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gastvrijheid

Chiang Mai,
Thailand


Tijdens ons verblijf bij de hill tribes in de bergachtige regio in de provincie Chiang Mai slapen we in een klein dorpje bij de white Karen. Er staan 15 hutjes en wij zijn de enige 2 toeristen, dus maken we het Thaise leven in de bergen authentiek mee. Onze gids is zelf lid van de white Karen en woont ook nog in zijn geboortedorp een stuk verderop. Hij spreekt de taal van onze gastgezinnen.

In het huisje op de foto waren we zeer welkom om te komen eten. Met eenvoudige middelen werden er 's avonds 5 fantastische vegetarische gerechten gekookt (onze chauffeur hielp mee met koken). Het was er een komen en gaan van mensen en iedereen at mee. Katten, honden, kippen en varkens scharrelden overal rond. Wij sliepen enkele huisjes verderop naast een leuk gezinnetje met enkele kinderen. Om 20.00 uur gingen we net als de locals met de kippen op stok, 's morgen werden we om 6.00 geroepen voor het ontbijt. Door de rieten wanden van ons hutje hoorden we hoe het dorp tot leven kwam. Gastvrijheid in alle opzichten en een geweldig verblijf.

In de omgeving kun je fantastische trekkings doen. Wij zijn met één van de mannen van deze bergstam op pad geweest in de prachtig groene en bergachtige omgeving.