Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zilveren tempel Chiang Mai

Chiang Mai,
Thailand


In janauari 2016 begon ik mijn fietstocht door het noorden van Thailand en daarna Laos in Chiang Mai. Toen ik met de voorbereiding bezig was bleek dat enkele dagen voor ik heen zou gaan het bloemenfestival was. Daarom ging ik enkele dagen eerder en bleef 4 dagen in Chiang Mai. Het bloemenfestival trok Thaise mensen uit het hele land en was heel mooi. Het Buak Hat Park was omgetoverd tot een grote bloementuin, inclusief Hollandse tulpen !
De eerste avond vond er een miss verkiezing plaats met verschillende rondes, voor de winnares een grote eer. Deze dames stonden de volgende dag op de praalwagens die door de stad gingen en bij het park finishte. De straat ervoor was afgezet met kraampjes met prachtige kleine boompjes en heel mooie orchideeen. Het park was prachtig met een zee van bloemen en veel dames die met de selfiestick rondliepen en ook diverse keren met mij op de foto wilden. Overdag gebruikte ik een deel van de tijd om een aantal tempels te bezoeken. En dichtbij het park was absoluut een van de meest bijzondere; de wat Sri Suphan. Hier ligt het zilverdistrict en dus ook een van zilver gemaakte trempel !
Ongelofelijk dat er zo weinig mensen komen. Van buiten is hij al bijzonder met een trap omhoog in het blauw. En van binnen; zie de foto !