Hualien

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

(Onder)schat Taiwan

Hualien,
Taiwan


Niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je naar Azië gaat. Maar na een aflevering van Anthony Bourdain 's The Layover in Taipei werd ik nieuwsgierig. De fusion keuken had op mij een enorme aantrekkingskracht en heeft me niet teleurgesteld.
De foto is genomen aan de oostkust waar een handje vol mensen wonen. Hier kun je prachtig fietsen langs de dramatische kust (training vereist). Deze kust is zo rustig en dramatisch door de ligging in The Ring of Fire.
Zwemmen in de ijskoude en verraderlijk stromende Grote Oceaan is er niet bij, typhoons komen geregeld voor en (kleine) aardbevingen zijn er wekelijks, maar deze uitzichten heb je geheel voor jezelf . In een land zo groot als Nederland met 23.5 miljoen inwoners is dat bijzonder te noemen.
In Taipei heb je een sterrenrestaurant: Din Tai Fung in de Taipei 101 die Soup Dumplings (geweldige eet ervaring) serveert voor prima prijzen. Er staat er dan ook steevast een rij van minimaal een uur. Je kunt ze ook afhalen en in de foodcourt opeten.
Geen gebruikelijke bestemming en de bevolking vroeg ook telkens weer waarom wij dit landje (ook een discussiepunt) bezochten en nodige ons uit in hun huizen. Deze gastvrijheid en nieuwsgierigheid maakte de reis extra leuk.