Sri Pada beste reistijd

Het weer in Sri Pada

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sri Pada te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sri Pada? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sri Pada

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Sri Pada:

 

Reisadvies
Voor Sri Pada geldt een positief reisadvies het zuiden en westen, blijf echter waakzaam.

Feestdagen
14 januari Tamil Thai Pongal Dag, 4 februari Onafhankelijkheidsdag, 13 t/m 14 april Tamil en Sinhala Nieuwjaar.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sri Pada

Beste foto's & tips van Sri Pada

'484904' door jss '484904' door jss

Sri LankaSri Pada

Sri LankaSri Pada

Zonsopkomst op Adams.

jss

Het uitzicht op de foto is het plaatje waarmee je beloond wordt na een lange klim naar de top van Sri Pada - Adam’s Peak. Je moet er wat moeite voor doen, maar het uitzicht is het dan ook zeker waard! De tocht omhoog duurt zo’n 2 tot 3 uur, en bestaat voor een heel, heel groot deel uit trappen. Als je de zon wil zien opkomen vanaf de top - wat zeker een bijzondere ervaring is - betekent dit dus vroeg opstaan! Wij zijn rond 2 uur ’s nachts vertrokken en waren ruim op tijd boven. Neem daarom zeker wat warms mee, want het is koud, echt koud, op de top als je moet wachten na een lange, bezwete klim. Er trekken zowel veel pelgrims als toeristen naar de top, dus verwacht geen unieke ervaring alleen boven op de top. Naar mijn idee zijn er net te veel koffiehuisjes, theeverkopers, kiosken en noem maar op, met ook allemaal hun eigen muziek, langs de weg naar boven. En boven op de top zijn, je vraagt je af hoe je het bedenkt, naar het oosten verschillende kabels bevestigd aan een hoge paal met bouwlamp , die dus - inderdaad - récht voor de opkomende zon staan. Maar toch… Een verlicht pad omhoog lopen in het pikkedonker maar onder een overweldigende sterrenhemel, geen idee hebbend waar je uiteindelijk uitkomt, en dan langzaamaan de hemel een beetje lichter zien worden boven een prachtig berglandschap - dat doet je deze kleinigheden snel vergeten. Vergeet ook niet aan de west kant te kijken, waar je de schaduw van Adam’s Peak op de bergen afgetekend kunt zien staan, een bijzonder gezicht. En dan nog naar beneden… met knikkende knietjes, maar wát een prachtig uitzicht!

'459234' door EvelienvanDamme '459234' door EvelienvanDamme

Sri LankaSri Pada

Sri LankaSri Pada

Ella, zonsopkomst Ell

EvelienvanDamme

Ella is een leuk bergdorpje in Sri Lanka. Er hangt een gezellig backpackerssfeer en je kunt er mooie wandelingen maken naar Little Adam's Peak of Ella Rock. Vanuit onze geweldige accomodatie (Country Homes) werden we elke ochtend wakker met dit prachtige uitzicht op Ella Rock.

'538377' door JolienAerts '538377' door JolienAerts

Sri LankaSri Pada

Sri LankaSri Pada

Een tempel op de top.

JolienAerts

Adam's Peak is een must see wanneer je in Sri Lanka bent. Wat maakt deze berg zo speciaal? Deze plaats is zowel voor de christenen als de boeddhisten, hindoes en moslims een heilige plaats. Op de top zou een heilige voetafdruk zijn. Volgens de boeddhisten is het de voetafdruk van Boeddha. Om die reden is Adam's Peak een heilig oord. Er zijn 6442 treden die naar de top leiden. De wandeling duurt enkele uren en wordt bij voorkeur 's nachts gedaan zodat je de zonsopgang kan zien. De pelgrims doen deze tocht jaarlijks. In die periode (december - mei) is het pad verlicht. Op andere momenten is het handig om een zaklamp bij te hebben. Het is een prachtig uitzicht over een imponerend landschap. Je ziet hoe een nieuwe dag weer aanbreekt. Het is ongetwijfeld een erg vreemde plaats om een tempel te vestigen maar het is een plaats uit de duizend.

Laat kaart zien