Sigirya

Midden in een droge savannevlakte staat de steile Sigirya rots, nogal een ongewone en opvallende plek en daarom des te interessanter. Het beste kun je in de ochtend of de namiddag deze rots beklimmen vanwege de hitte. Via een steile trap kom je langs niet-religieuze fresco’s. De citadel bovenop de rots diende voorheen als paleis. Nu is het slechts een ruïne.

Informatie over Sigirya

Beste foto's & tips van Sigirya

'460138' door TicoTica '460138' door TicoTica

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Wat doet ie nou?

TicoTica

Volgens onze chauffeur is het zien paren van olifanten iets wat je niet vaak ziet. Wij hadden het "geluk" dit te mogen aanschouwen , vlak voor onze neus. Onze kinderen vroegen zich toch wel even af wat die olifant nou toch in hemelsnaam aan het doen was... Tja dan heb je even iets uit te leggen..

'457238' door TicoTica '457238' door TicoTica

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Sigiriya rots vanaf d

TicoTica

de Sigiriya rots hebben de meeste mensen die Sri lanka bezocht hebben wel gezien. Wij hebben hem niet beklommen maar bekeken vanaf de naastgelegen Pidurangala rots.

'457260' door TicoTica '457260' door TicoTica

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Uitzicht vanaf de...P

TicoTica

Wat een fantastisch uitzicht hadden we toen we eenmaal boven waren. Vanaf de Pidurangala rots, naast de Sygiriya rots , ka je de gehele omgeving zien. Volgens onze gids kan je soms zelfs wilde olifanten zien, maar die hebben we helaas niet gespot. Geopend komt de foto het beste tot zijn recht.

Laat kaart zien