Kotte

Sri Jayewardenapura Kotte, ook wel gewoon Kotte genoemd, is de officiële hoofdstad van Kotte. Hier bevindt zich het parlement van het land. Kotte heeft zo'n 130.000 inwoners. Hoewel de buitenwijk van Kotte en die van de commerciële hoofdstad Colombo tegen elkaar aan liggen, bevinden de centra van de steden zich op zeven kilometer van elkaar.

Informatie over Kotte

Beste foto's & tips van Kotte

'214517' door sanlie00 '214517' door sanlie00

Sri LankaKotte

Sri LankaKotte

Sri Lanka - een...sch

sanlie00

Tussen de visvangst zat ook een schildpad. Gelukkig zijn deze beschermd in Sri Lanka en verdween hij niet in de soep, maar werd weer netjes teruggeplaatst in de zee.

'214514' door sanlie00 '214514' door sanlie00

Sri LankaKotte

Sri LankaKotte

Sri Lanka -...vissers

sanlie00

De vissers op het strand halen hun vangst binnen, een klus die wel een aantal uren duurt. De vissers gaan in een bootje de zee op en laten 1 einde van hun net op het strand achter. Ze turen het water af en waarneer ze zien dat er ergens een school vissen zit roeien ze hier met man en macht omheen. Het andere uiteinde van het net, wat zich nog op de boot bevindt, moet weer zo snel mogelijk terug naar de kust. Vervolgens gaan er aan beide kanten mensen staan trekken om het net met de vangst binnen te halen.

Laat kaart zien