Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vissen naar geld

Zuid Sri Lanka,
Sri Lanka


Dit beeld prijkt op bijna alle reisboekjes over Sri Lanka. Ieder tijdschrift dat een artikel plaats over Sri Lanka gebruikt een foto van een paalvisser. Een paalvisser is namelijk het beeld van Sri Lanka.. toch??

Nou zo ligt het niet helemaal. De paalvissers die nog echt daar zitten om een vis te vangen zijn op een paar handen te tellen. Ik beweer niet dat ze er niet meer zijn maar het overgrote deel is overgenomen door geldbewuste toeristentrekpleisters.

Bij de palen in het water staan een aantal mannen te wachten op grote hordes toeristen die richting het zuiden van Sri Lanka komen om de oh zo geweldige paalvissers te zien. Eenmaal aangekomen is dit toch wel een teleurstelling. Er zit niemand op de paal. Geen een. Ben je op een verkeerd tijdstip gekomen? Hebben de paalvissers even pauze of is vandaag geen goede dag? Nee, niets is minder waar. Je hebt nog geen geld gegeven en daarom zitten ze nog niet.

Tegen betaling gaan deze mensen wel even 3 minuten zitten. Ze hebben dan ook nog een hengel bij zich, hoera! Soms zit er niet eens een touwtje aan de hengel. Als je een goede afzetter tegenkomt hangt die ook nog een visje aan zijn hengel zodat het lijkt alsof hij een goede visser is. Maar als je pech heb betaal je (veel geld) voor een man met een stok op een stok.

Feit blijft echter dat het wel een foto waard is, maar dat de wow factor er voor mij af was moge duidelijk zijn.