Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Openen--Met kinderen naar het Kataragama festival

Zuid Sri Lanka,
Sri Lanka


Ook met kinderen kan je je prima buiten de gebaande paden begeven.
Afgelopen zomer waren wij tijdens het Kataragama festival toevallig in Kataragama.
Na een goede tip van de vrouw bij wie we logeerden zijn we een hele dag gaan kijken naar de voorbereidingen.
Onvoorstelbaar wat je allemaal ziet! We hebben met z'n viertjes eerst al 2 uur bij de rivier zitten kijken naar alles om ons heen. De kinderen mochten de grote karpers voeren met popcorn (wie bedenkt het...) we keken naar de mensen die zich kaal lieten scheren en daarna een heilig bad namen, de olifanten die gewassen werden in de rivier voor ze hun mooie gewaden aankregen voor de optocht van die avond en natuurlijk alle mensen en kinderen die rondom de rivier aanwezig waren.
Verder het terrein op zagen we alle bedevaartgangers, de tempels waar allerlei offers gebracht werden, de mensen die aan het bidden waren, maar ook leuke aapjes die overal rond renden.
De kinderen kregen nog een geluksbandje bij 1 van de monniken en konden hun geluk niet op.
We zagen de bedevaartgangers, die wekenlang gelopen hadden, binnen komen op het tempelterrein, dit vonden we allemaal zo indrukwekkend om te zien! (op de foto zie je nog net mijn zoon kijken naar de hele groep mensen die binnenloopt)
S'avonds waren we heel welkom bij de optocht. Er waren zo goed als geen toeristen en waren op zoek naar een goede plek,maar wilden ook de bedevaartgangers niet in de weg zitten. We werden uitgenodigd om bij een aantal mensen te komen zitten die op de eerste rij zaten, we voelden ons eerst echt teveel,maar we waren echt heel erg welkom, onvoorstelbaar wat we allemaal langs zagen komen. De kinderen glunderden van oor tot oor en genoten zichtbaar.
Na de optocht kwamen we bij toeval op het tempelterrein waar de belangrijkste olifant van de optocht (die de juwelen bij zich droeg) eindigde en ontdaan werd van alle bloemen en zijn gewaad en onze dochter mocht