Oost Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Welkomstdorp Sri Lanka

Oost Sri Lanka,
Sri Lanka


Een beeld van een klein stukje van het welkomstdorp in Sri Lanka,
gebouwd op initiatief van Herman Steur, ook wel de witten wonderdoener van Sri Lanka genoemd.Helaas is hij overleden. Ik heb hem leren kennen als en man met een hart van goud en grote liefde voor de Heer.En oprichter van FHP.
Ik weet nog dat we bij hem op zijn kantoortje zaten en hij vertelde over zijn plannen voor dit dorp met zijn Hollandse huisjes. En dat hij een groot vel papier pakte en begon te tekenen: Kijk Dick en Hanneke zo gaat het er uit zien ,en hier komt.....etc,etc.! En wij dachten: Ja hoor Herman, we zien wel! Zulke grootste plannen! Maar het staat er!!

Op 30 juli 1996 is het meest bijzondere project van FHP officieel geopend: het Welkom Dorp voor dakloze bejaarden. Het Welkom Dorp is speciaal opgezet voor dakloze ouderen die letterlijk van de straat zijn gehaald en dringend medische zorg nodig hebben. De bouw van het dorp is gefinancierd door Nederlandse sponsors, zowel particulieren als bedrijven.

De huisjes hebben het uiterlijk van een Noord-Hollands stadje, Monnickendam. Vandaag de dag kunnen hier zo’n 300 mensen een thuis vinden. Zij gaan onder de douche, hebben een bed, ontvangen (medische) verzorging en drie maaltijden per dag. Voor ons zo normaal, voor hen een totaal nieuwe wereld.