Oost Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Olifantensafari met de TukTuk.

Oost Sri Lanka,
Sri Lanka


[b]Olifanten zijn leuke en mooie beesten. Ze hebben alleen één heel groot nadeel: ze kunnen verschrikkelijk in de weg staan. Iets wat ze dan ook regelmatig doen, zoals bijvoorbeeld op de doorgaande weg van de zuidkust en het heuvelland naar de zuidoostkust van Sri Lanka.[/b]

Deze Colombo-Ratnapura-Wellawaya-Batticaloa Highway loopt namelijk langs de rand van het kleine Lahugala National Park waar zo'n 150 van onze geslurfde vrienden leven. Het reservaat zelf is gesloten voor publiek maar vanaf de weg is de kans zeer groot om een aantal dieren te zien. De beste plek hiervoor is de Lahugala Tank, een permanente waterplas waar vooral in de droge tijd de olifanten naartoe komen om te drinken en zich vol te vreten met het overvloedig aanwezige gras.

Een bezoek aan Lahaugale is prima te combineren met een bezoek aan de Magul Maha Viharaya tempelruïne die een paar kilometer verder ligt. Een andere omweg die erg de moeite waard is zijn de bolwoningen in Pottuvil. Over dit bijzondere Nederlandse tsunami hulpproject ga ik nog een aparte tip plaatsen.

[b]Lahugala ligt zo'n 15 kilometer landinwaarts vanaf het relaxte Arugam Bay en is een erg leuk uitje om in de ochtend of namiddag te doen. Je kunt de bus nemen, een taxi, de brommer of je gaat net als wij op TukTukSafari. Wij zijn op pad geweest met Fouji een goedlachse chauffeur met een hagelnieuwe TukTuk. Fouji neemt de tijd, spreekt behoorlijk engels en vindt het gezellig om onderweg een bakkie thee te drinken.[/b]

[img width= 636 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images15/beb77/beb77.jpg][/img]

Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 0775183203. Mocht je hem niet te pakken kunnen krijgen: zijn broer runt het eerste winkeltje aan de linkerkant van de weg als je vanaf Pottuvil over de brug Arugam Bay binnenkomt. Die weet hem wel te vinden.

Fouji kan je ook helpen met het vinden van een gedeelde taxi van of naar Colombo: comfortabeler dan de bus en een stuk goedkoper dan een privéchauffeur.

Oh ja, wat kost zo'n tripje naar Lahugale ?
Fouji is een slimme jongen: “That's up to you my friend.”