Oost Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een verkeerde eerste indruk

Oost Sri Lanka,
Sri Lanka


Eefje en ik volgen een kudde olifanten en de mensenmassa op weg naar het verkoelende riviertje in Pinnawala. Ik zie een mannetje zitten. Hij lijkt ergens op te wachten met zijn akten koffertje op zijn schoot. Wellicht een soort van een ambtenaar. Plots staat hij op en schiet mensen aan met de vraag of hij hun hand, tegen betaling natuurlijk, mag lezen.

Handlijnkunde is een vorm van waarzeggerij waarbij getracht wordt iemands toekomst en karaktereigenschappen af te leiden uit de lijnen van de hand. Voor het evalueren van iemands karakter en toekomstig leven wordt niet alleen naar de lijnen in de hand gekeken, maar ook bijvoorbeeld naar de vorm van de handen en de vingers.
De drie lijnen die praktisch op alle handen voorkomen krijgen bij een analyse het meeste gewicht:
• de levenslijn, die iemands vitaliteit, fysieke gezondheid en algemeen welzijn representeert. Van deze lijn wordt ook aangenomen dat zij de belangrijkste koersveranderingen en gebeurtenissen in iemands leven weergeeft;
• de hoofdlijn die onder meer informatie onthult over iemands geest, zijn intelligentie, hoe hij werkt, communiceert en zijn vermogen tot kennisverwerving;
• De hartlijn, ze geeft aanwijzingen over emotionele stabiliteit, romantische perspectieven, depressies, stoïcisme en de conditie van het hart.
(bron: Wikipedia)