Centraal hoogland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koningsbruidjonkers

Centraal hoogland,
Sri Lanka


Op onze rondreis door Sri Lanka maken we een stop in het plaatsje Bandarawela. Voor veel reizigers is het een tussenstop om het heuvelachtige oosten van het eiland willen verkennen. Het ligt in de (vaak) mistige heuvels (o.a. het beschermde natuurgebied Ella en prachtige watervallen) en de groene theevelden.

Wij verblijven in het Hotel Bandarawela, gebouwd in koloniale stijl. Eefje en ik wanen ons terug in de tijd. Nadat we gesetteld zijn, verkennen we het hotel. Er is een foto-shot voor een bruiloft, die later nog zal gaan plaats vinden.

De bruid en haar bruidsmeisjes zijn prachtig gekleed. De bruidegom en zijn bruidsjonkers zijn gekleed in een traditionele kostuum uit de koningstijd, geheel versierd met goudwerk.

Ik schiet ook mijn plaatjes en vraag de bruidsmeisjes en bruidsjonkers of ik ze mag fotograferen. Toch wel een beetje als verrassing vinden ze het niet erg, ze maken er zelfs tijd voor vrij. De vriendelijkheid van de mensen van “de Parel van de Indische Oceaan” blijft me verbazen... keer op keer!