Muscat

Koopjes nin de Muttrah Souq

snekfen was hier op 2010-10-18 Gepost op: 2010-10-24 2 reacties.
Een bezoek aan landen in het Midden Oosten kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan een markt. In Muscat is de Muttrah Souq de grootste overdekte markt, eigenlijk een winkelcentrum vol lokale artikelen. En dat willen de handelaars weten ook, want je ontkomt niet aan ze. En dit keer vond ik het helemaal niet erg, want ik moest op koopjesjacht voor thuis en voor mezelf. Tijd voor een gedaanteverwisseling!! De Muttrah Souq is misschien wel de levendigste plek in Muscat waar de middenstanders bijna allemaal hetzelfde verkopen. Ik vroeg me daar echt af hoe ze allemaal handel kunnen blijven drijven, want het waren allemaal winkeltjes met wierook, Oman-parfum, hele mooi stoffen, sjaals, hoedjes, dolken en ga zo maar even door. Ik mag graag in zo`n oord vertoeven, want daar gebeurt van alles. Je kunt er weer inspiratie opdoen voor een weblog bijvoorbeeld, maar ik vond het ook nodig om een nieuw imago aan te nemen. Bij één van de eerste zaakjes was ik al geslaagd achteraf hoorde ik dat ik best goed had afgedongen. Ja, zonder afdingen iets kopen in de Arabische wereld gaat natuurlijk niet. Het kan altijd goedkoper. Ik ondervond dat ook en was na afloop best te spreken over de buit en het bedrag dat ik er uiteindelijk voor heb neergeteld. Het is natuurlijk altijd een spel en ik wil de mensen – ze zijn hier zeer vriendelijk – ook niet tekort doen. Op één van de bijgevoegde foto`s is mijn nieuwe aankoop te zien, geheel volgens de modekleuren en passend bij mijn shirt. Uiteraard heb ik meer gekocht, maar dat blijft even een geheimpje. Ze hoeven thuis niet alles te weten. Na het bezoek aan de Souq ging het langs verschillende bepalende gebouwen in Muscat. Wat te denken van één van de paleizen van sultan Qaboos, Al Alam Palace waar hij bijna nooit is! Het was ooit het paleis van zijn vader, maar de oude man werd in 1970 door zoonlief verstoten. Qaboos heeft tientallen locaties om te verblijven. Aardig weetje: deze sultan heeft geen vrouw en kinderen dus de grote vraag is wie Qaboos ooit gaat opvolgen. Nu was het bij zijn vader ook zo dat niemand wist dat senior kinderen had. Die had hij naar het buitenland gestuurd om te studeren. Misschien herhaalt de geschiedenis zich, zo niet dan wil ik me wel opwerpen als de nieuwe sultan van Oman. Zijne Koninklijke Hoogheid Sultan Snekfen de Eerste. Klinkt eigenlijk best goed. Misschien moet ik dan toch maar eens beginnen met een LOI-cursus Arabisch voor beginners.
0
2

Foto's bij dit blog

Stoffen in alle maten en kleuren, wel even afdingen!
Typerend beeld van de Muttrah Souq in Muscat.
Een van deze hoedjes werd voor weinig Rial mijn eigendom.
Alle blogs van snekfen
 

2 reactie(s) bij "Koopjes nin de Muttrah Souq"

  • profile image comment

    erg leuk om te lezen. ben er net geweest en heb een mooie witte bloese met lange mouwen gekocht. Hij vroeg 8 OMR en dat vond ik niet veel en ik heb niet onderhandeld. Toen ik betaalde gaf hij uit zichzelf korting! Wat me opviel was dat ik geen dadels en noten kon vinden in de souk. Mooie foto's trouwens!

    Door jeannette • geplaatst op 2010-11-11 17:12:02
  • profile image comment

    Leuke hebbedingen daar te koop; zo'n mutsje leuk voor de verzameling en een shawl ook nooi weg. Afdingen is ook een beetje een sport; je geeft wat het je waard is. Soms word je er wel moe van en denk je had het maar gewoon vaste prijzen. Je aankoop staat je goed.

    Door Willemien • geplaatst op 2010-10-25 09:45:52

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.