Oman

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Oman image

Oman

Oman
Azië
Jeannette

individuele reis naar Dubai en Oman.

In oktober gaan we een 11 daagse rondreis maken naar Dubai en Oman. Heerlijk klimaat zo rond de 30 graden en zonnig in deze tijd van het jaar.
We vliegen met de KLM naar Dubai waar we 2 nachten in een hotel in het centrum verblijven. We hebben in die ene volle dag zoveel mogelijk van de highlights van deze boeiende futuristische stad bekeken.
Daarna gaan we met de bus naar Muscat, de hoofdstad van Oman.
Hier verblijven we 2 nachten in het oude gedeelte Mutrah, vlak bij de haven en de oude stad.
Hierna rijden we met onze huur auto langs de kustweg naar de stad Sur. Onderweg zullen we Wadi Tiwi en Wadi Shab aan doen. Nadat we de volgende dag deze stad bekeken hebben gaan we naar Wahiba Sands, om daar een nacht in deze woestijn te overnachten. We verblijven in het Nomadic Desert Camp. De volgende dag trekken we weer verder richting Nizwa. Misschien doen we de mooie stad Sinaw ( of Sanaw, veel plaatsnamen worden op 2 manieren geschreven) niet aan want daar is op donderdag een boeiende niet toeristische geitenmarkt.
Eindbestemming deze dag is Nizwah, waar op vrijdag een mooie kamelen en geiten markt is. We verblijven daar 3 nachten in Majan guesthouse, 8 km buiten het stadje.
Van daaruit gaan we de omgeving verkennen, die daar schitterend is met zijn ruige berglandschappen en authentieke dorpjes. Ook zien we veel forten die je kan bezichtigen. Het hoogtepunt is echter het dorpje Birkat Al Mauz, waar aan de rand van het dorp oude verlaten ruïnes zijn waar je heerlijk tussendoor kan struinen.
Alle hotels en de overnachting in de woestijn hebben we gevonden via internet en zelf geboekt.
De laatste dag rijden we dan weer richting vliegveld van Muscat om weer rechtstreeks naar ons koude kikkerlandje te vertrekken.