Tasjkent

De hoofdstad van Tasjkent en de grootste stad van Centraal-Azië, maar zeker niet de mooiste stad van het land. Brede lanen, grote pleinen en sovjetarchitectuur domineren de stad en er loopt veel politie op straat. Er is een goed metronetwerk, dit is het moderne Tasjkent! Vergeleken bij de rest van het land zijn hier dan ook redelijk goede voorzieningen.

Informatie over Tasjkent

Beste foto's & tips van Tasjkent

'516757' door pkoelewijn '516757' door pkoelewijn

OezbekistanTasjkent

OezbekistanTasjkent

De schoonheid van een

pkoelewijn

Bijzonder vriendelijke mensen, die Oezbeken. Zo ook dit eiervrouwtje in een van de bazaars in Tasjkent. Hiermee zwaai ik het jaar 2015 uit met mijn hartelijke dank voor al jullie mooie reacties en ik hoop dat eenieder in 2016 weer een geweldig reisjaar gaat beleven en ons allen daarvan zal laten meegenieten.

'509861' door pkoelewijn '509861' door pkoelewijn

OezbekistanTasjkent

OezbekistanTasjkent

Spelen bij het Hazrat

pkoelewijn

In het Hazrat Imam complex bevindt zich in de Muyi Muborak bibliotheek (gebouw met wit hekje ervoor) de oudste koran van de wereld, die bevlekt is met het bloed van de kalief Uthman die de koran aan het lezen was toen hij in 656 in Medina vermoord werd..

'507173' door pensionado '507173' door pensionado

OezbekistanTasjkent

OezbekistanTasjkent

Het verbazingwekkende

pensionado

Mijn recente rondreis door Oezbekistan begon in Tashkent waarvan het centrum in 1966 door een zware aardbeving verwoest werd. De stad werd door de Russen compleet opnieuw aangelegd met brede wegen en grote pleinen. Je verwacht daar dan geen oude gebouwen. De prachtige moskeeën op het Kast-Imam Plein komen dan ook als een regelrechte verrassing. En wat blijkt: de reusachtige Vrijdagmoskee met zijn twee mooie koepels en 50 meter hoge minaretten en de ervoor gelegen Tella Sheikh Moskee zijn niet oud, maar dateren van 2007. Zij werden in slechts 4 maanden tijd in traditionele stijl gebouwd. In de laatst genoemde, kleinere moskee met een geribde koepel bevindt zich de Muyie Mubarak bibliotheek waarin de oudste koran van de wereld te zien is. Helaas mag dit kostbare en voor moslims heilige voorwerp uit 675 niet gefotografeerd worden. Foto even openen

Laat kaart zien