Tasjkent beste reistijd

Het weer in Tasjkent

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tasjkent te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tasjkent? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Tasjkent

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tasjkent:De beste reistijd voor Tasjkent is april, mei, september en oktober. Tasjkents extreemste wintertemperatuur (-35°C) en extreemste zomertemperatuur (50°C), geven al aan dat dit niet de meest geschikte reismaanden zijn. De lente en herfst zijn gelukkig een stuk gematigder en bieden genoeg goede vertrekmomenten.


Reisadvies
Voor Tasjkent geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
20 t/m 22 maart Navrus, 9 mei Dag van Herinnering en Respect, 1 september Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Tasjkent

Beste foto's & tips van Tasjkent

'516757' door pkoelewijn '516757' door pkoelewijn

OezbekistanTasjkent

OezbekistanTasjkent

De schoonheid van een

pkoelewijn

Bijzonder vriendelijke mensen, die Oezbeken. Zo ook dit eiervrouwtje in een van de bazaars in Tasjkent. Hiermee zwaai ik het jaar 2015 uit met mijn hartelijke dank voor al jullie mooie reacties en ik hoop dat eenieder in 2016 weer een geweldig reisjaar gaat beleven en ons allen daarvan zal laten meegenieten.

'509861' door pkoelewijn '509861' door pkoelewijn

OezbekistanTasjkent

OezbekistanTasjkent

Spelen bij het Hazrat

pkoelewijn

In het Hazrat Imam complex bevindt zich in de Muyi Muborak bibliotheek (gebouw met wit hekje ervoor) de oudste koran van de wereld, die bevlekt is met het bloed van de kalief Uthman die de koran aan het lezen was toen hij in 656 in Medina vermoord werd..

'507173' door pensionado '507173' door pensionado

OezbekistanTasjkent

OezbekistanTasjkent

Het verbazingwekkende

pensionado

Mijn recente rondreis door Oezbekistan begon in Tashkent waarvan het centrum in 1966 door een zware aardbeving verwoest werd. De stad werd door de Russen compleet opnieuw aangelegd met brede wegen en grote pleinen. Je verwacht daar dan geen oude gebouwen. De prachtige moskeeën op het Kast-Imam Plein komen dan ook als een regelrechte verrassing. En wat blijkt: de reusachtige Vrijdagmoskee met zijn twee mooie koepels en 50 meter hoge minaretten en de ervoor gelegen Tella Sheikh Moskee zijn niet oud, maar dateren van 2007. Zij werden in slechts 4 maanden tijd in traditionele stijl gebouwd. In de laatst genoemde, kleinere moskee met een geribde koepel bevindt zich de Muyie Mubarak bibliotheek waarin de oudste koran van de wereld te zien is. Helaas mag dit kostbare en voor moslims heilige voorwerp uit 675 niet gefotografeerd worden. Foto even openen

Laat kaart zien