Samarqand

Foto door Reisreporter Graaf

In deze historische nederzetting vind je de invloed van de Romeinen terug. Een ruïnestad met de grootste en best bewaarde haven uit de Romeinse tijd. Restanten van badhuizen, theaters, straten met veel zuilen en van een oud cirsus zijn hier te zien.

Informatie over Samarqand

Beste foto's & tips van Samarqand

'1076481' door Fietser '1076481' door Fietser

OezbekistanSamarqand

OezbekistanSamarqand

Registan in Sarmankan

Fietser

Het registan plein in Sarmankand is overweldigend. Zeker als je er voor het eerst komt aanlopen. Registan betekent

'1104242' door Graaf '1104242' door Graaf

OezbekistanSamarqand

OezbekistanSamarqand

Mausoleums

Graaf

De mausoleums van Shah-i-Zinda zijn ontzettend mooi om te zien. Dat vindt ook de lokale bevolking, die massaal komt bidden bij de graven en moskeeën. Zelfs met de bus, dagtochten vanuit Tashkent op zondag. Het complex ligt naast de grote begraafplaats, hier zijn ook de mausoleums van de vrouwen van Timur. Dit complex is zo onvoorstelbaar mooi om te zien, met de meest prachtige betegelde grafmonumenten.

'834196' door Graaf '834196' door Graaf

OezbekistanSamarqand

OezbekistanSamarqand

Majolica tegelwerk

Graaf

Samarqand is een voorbeeld van de indrukwekkende geschiedenis van de oude Zijderoute. Met de mooie sprookjesachtige steden zoals beschreven in de sprookjes van 1001 nacht. Samarqand spant de kroon, deze voormalige hoofdstad van het machtige Rijk van Amir Temur in de 14de en 15de eeuw, heeft een enorme pracht aan de mooiste met majolica betegelde bouwwerken. Hier een detail van een van de torens van Registan.

Laat kaart zien