Registan

Het Registan is het grote plein in het historische centrum van Samarkand. De letterlijke vertaling van Registan is 'Plaats van zand'. Aan drie kanten wordt het plein omringd door kolossale religieuze bouwwerken, zogenaamde madrassa's. De oudste is de Uleg Bek madrassa die tussen 1417 en 1420 werd gebouwd. De andere twee zijn de Shir Dor en de Tilla Kari.

Informatie over Registan

Beste foto's & tips van Registan

'485170' door Zandkorrel '485170' door Zandkorrel

OezbekistanRegistan

OezbekistanRegistan

Schoonmaken

Zandkorrel

Schoonmaken moet overal gebeuren, dus ook op en om het indrukwekkende Registanplein in Samarkand. Deze mevrouw past qua kleding mooi bij de achtergrond. Zou ze zelf nog oog hebben voor de imposante schoonheid om haar heen?

'516108' door Zandkorrel '516108' door Zandkorrel

OezbekistanRegistan

OezbekistanRegistan

Werk in uitvoering

Zandkorrel

Dé attractie van Oezbekistan is natuurlijk het Registanplein in Samarkand. Maar net toen ik er was, mocht je er niet op, omdat men aan het renoveren was - er kwam kennelijk een hooggeplaatst persoon op bezoek (duidelijk dat ik dat niet was dus...). Gelukkig konden we een dag later tegen wat extra betaling toch nog langs de hekken, maar eerder zagen we vooral heel veel mannen druk aan het werk. Wat op zich ook wel weer leuke plaatjes gaf.

Laat kaart zien