Namche

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Namche image

Namche Bazaar 3.450 m - Dukhla 4.620 m

Namche
Nepal
Anneliese

Namche Bazaar 3.450 m - Dukhla 4.620 m

27 september 2007

Afgelopen zondag heb ik geslapen in Dukhla op 4.620 mtr. hoogte. Helaas op zes uur lopen gestrand van het Everest Base Camp. Zondagavond een ontzettend leuke avond gehad met twee Engelsen en vier sherpa’s in een lodge bij de gletser van de Mount Everest. Om hoogteziekteverschijnselen tegen te gaan zijn wij aan de knoflooksoep gegaan. Ondanks de soep was het zo koud en was er geen licht. Daarentegen was het een avond om niet te vergeten bij kaarslicht en het opwarmen bij een houtkachel.

Na een lange dag lopen in bed gestapt met alle kleren aan inclusief een muts, capuchontrui, handschoenen en dikke deken.
Na een vreselijke nacht zonder slaap ’s ochtends besloten om terug te keren naar beneden. Dit door de sneeuw en de eerste beginselen van hoogteziekte. Na de afgelopen drie dagen blijkt dit een hele goede beslissing te zijn geweest omdat het weer boven steeds slechter aan het worden is. In drie dagen ben ik van 4.620 mtr. naar Lukla op 2.800 mtr. gelopen. Drie dagen van 10 uur en door de stromende regen. Maar zoveel leuke en interessante mensen ontmoet. Zoveel moois om onderweg te zien.

De tijd in de bergen was geweldig! Ik heb zoveel mazzel gehad in vergelijking met andere mensen. Strakblauwe lucht en zicht op alle bergtoppen! Schitterend! Vanmorgen zijn we teruggevlogen van Lukla naar Kathmandu. Gelijk van koud naar warm en van rustig naar druk. Nepal schrijf ik op mijn lijstje om nog eens terug te gaan.

Foto's

7dad3.jpg
7dad3.jpg
Anneliese
97dec.jpg
97dec.jpg
Anneliese