Langtang

'509364' door reysigers '509364' door reysigers

NepalLangtang

NepalLangtang

Warme herinneringen

reysigers

Ik was hier bijna twee jaar geleden op trekking. Langtang trek, een trekking die me nog steeds heel erg bij gaat blijven. Tijdens de aardbeving is dit dorp geheel verwoest en bijna alle mensen omgekomen. Het doet me verdriet te weten dat ook de mensen van ons guesthouse er misschien wel niet meer zijn. Mijn gids en mijzelf werden zooo hartelijk verwelkomd en omdat het erg koud was ( geen verwarming) kropen we als we niet in onze bedden lagen, gezellig bij ze in de keuken, waar ze een heerlijk soepje, etc...voor ons klaarmaakte. Heerlijk met de lokalen op een klein bakje voor het vuur. Soms wel wat last van de rook maar dat kon de pret en warmte niet drukken. Momenteel is het niet mogelijk om deze trekking te maken maar ze doen er alles aan om de komende jaren toch weer alles voort te zetten als voorheen.

'508563' door sgtravel '508563' door sgtravel

NepalLangtang

NepalLangtang

Onderweg in Langtang

sgtravel

Deze man is met zijn paard onderweg terug naar huis, hiervoor heeft hij de guesthouses in Kyanjin gompa bevoorraad met drank en eten. Ik was net onderweg naar dit dorpje om de volgende ochtend een bergje te beklimmen voor het schitterende uitzicht over de Langtang. Al hoewel minder bekend dan de Annapurna en Everest, is dit ook een schitterend gebied om te wandelen. Mocht je weinig tijd hebben( 5 dagen), dan is dit echt een aanrader !!

'564870' door akampermann '564870' door akampermann

NepalLangtang

NepalLangtang

Kijk mij nou

akampermann

Kijk mij nou. Dat moet ze gedacht hebben bij het zien van de camera. In dat afgelegen Ghorka waar nog nooit een westerling op hun school geweest is. In haar klas. Zittend naast haar vriendin met wie ze dagelijks een uur lopen onderweg is vanuit de bergen. Weer of geen weer. Ze is trots op haar school, op het les krijgen, om te leren en wie weet ooit eens de hoofdstad te zien, of zelfs het land waar de fotograaf woont. Dan is het Zie mij eens!

'1080800' door akampermann '1080800' door akampermann

NepalLangtang

NepalLangtang

De lodge

akampermann

Het is een van de weinige Tibetaanse teehuizen, op bijna 3.500 meter hoogte in de verlaten Langtang regio in de Nepalese himalaya. In een fleecevest en haar baby op de rug verzorgt ze het ontbijt. Rennend van links naar rechts door de keuken. Op de houtkachel kookt het water voor de tee, maar ook voor de rijst en de aardappelen. Het is ongewoon om als gast een kijkje te nemen. Ze kijkt me verrast aan, terwijl het moment bevriest en ik pas veel later naar alle details kijk die deze wonderlijke ruimte biedt. Stilaan ontvouwt zich het verhaal achter het tafereel. Het verhaal van ontberingen, immense kou maar meer nog de vele vragen die in me opkomen, over wie ze is en hoe ze hier, in dit grillige berglandschap kan en wil overleven en een toekomst opbouwt voor zichzelf en haar kind. Of zijn het de verkeerde vragen en liggen de antwoorden besloten in wat ik zie of beter, zou moeten zien in dit moment van een ander leven.