Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kathmandu image

Kathmandu

Kathmandu
Nepal
Anneliese

Een eerste indruk van Kathmandu

16 september 2007

Een eerste indruk van Kathmandu…

Na twaalf uur vliegen hang ik boven het Himalayagebergte. Door de vele wolken kan ik de toppen van de hoogste bergen ter wereld niet spotten zoals ik ze graag had willen spotten. Maar toch… af en toe wijzend naar een top die her en der boven de wolken uitkomt, is ook schitterend! De vlucht ging prima. In Londen heb ik twee uur gewacht en had vervolgens een vlucht van zes uur naar Doha, Qatar. Bij het uitstappen om zes uur in de morgen was het hier ongeveer dertig graden. Na even rondgelopen te hebben ben ik na zo’n anderhalf uur vertrokken naar mijn eindbestemming Kathmandu.

Na aankomst in Kathmandu heb ik een kwartier staan wachten bij de bagageband. Met het doorlabelen was alles goed gegaan dus was gelukkig weer voorzien van mijn backpack. Het was chaos buiten! Tientallen mannen willen je tassen overnemen om je per taxi naar de stad te brengen. Gelukkg zag ik Nilam al snel en binnen no-time zat ik met vier volwassen kerels in een Lada.

Ik heb een kamer in een net hotel met een kamer aan de achterkant. Helemaal goed in verband met het vele lawaai op straat. Aan de overkant van deze kamer staat een huisje met een klein balkonnetje. Daarop zit de hele tijd een oude vrouw naar buiten te kijken. Schrijnend maar wel een mooi plaatje.

Nadat ik op de hotelkamer aangekomen ben, heb ik me eerst een beetje opgefrist om vervolgens buiten in de stad te lopen. Kathmandu blijkt een drukke, smerige stad: overal rotzooi, stof, lawaai, vuil en ontzettend veel mensen. Je moet oppassen om niet omvergereden te worden door motoren, taxi’s en riksja’s, terwijl de koeien midden op straat lopen.

Ik verken Kathmandu en ontdek dat het, als je over de eerste schok heen bent, qua sfeer ook een fijne stad is om een poosje te verblijven. Rond Durbar Square, het koningsplein, staan verschillende fraaie tempels. Van Freak Street, het eindpunt van de ‘hippie trail’ van vroeger, is echter niet veel over, het is een gewone straat.

Om acht uur heb ik een afspraak met Nilam. Ik ben naar zijn kantoor gelopen en momenteel zit ik daar even achter de computer om het thuisfront een berichtje te sturen dat ik nog helemaal heel ben.